SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

Millores a Lleida per a gairebé 2.600 pensions de viudetat

Una de cada deu, a l’augmentar la base reguladora || L’afiliació d’estrangers supera ja els nivells del 2007 a la província

Imatge d’estrangers davant d’una oficina de la Seguretat Social.

Imatge d’estrangers davant d’una oficina de la Seguretat Social.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Seguretat Social ha incrementat d’ofici el percentatge aplicable a la base reguladora de la prestació de viudetat del 56% al 60% als beneficiaris d’aquesta prestació amb 65 anys o més i sense altres ingressos. La pujada s’incorpora ja a la nòmina d’aquest mes de gener i se’n beneficiaran 2.594 persones que reuneixen els requisits a Lleida, mentre que la xifra s’eleva a 62.022 en el conjunt de Catalunya. A Lleida es veuen beneficiades per la millora el 10,56% de les pensions de viudetat, una taxa molt inferior a la mitjana catalana (15,89%) i el conjunt de l’Estat (17,70%).

L’increment de quatre punts en el percentatge sobre la base reguladora s’aplica també a altres pensions que, tanmateix, no notaran la pujada en la nòmina mensual. Es tracta de les que reben un complement a mínims, que significa que l’Estat complementa addicionalment la seua pensió fins al mínim fixat anualment en els Pressupostos de l’Estat, i que el 2019 està previst que ascendeixi a 677,4 euros/mes per a les prestacions de viudetat de majors de 65 anys. Aquestes pensions han vist reduït el complement que rebien de l’Estat en la mateixa proporció en què ha augmentat l’import de la seua prestació.

La millora a les pensions de viudetat afecta més de 62.000 catalans, segons el ministeri de Treball

D’altra banda, Lleida va tancar l’any 2018 amb un total de 32.038 treballadors estrangers afiliats a la Seguretat Social. D’aquesta manera, supera fins i tot el volum que es registrava el 2007, abans de la crisi econòmica, quan cotitzaven un total de 31.149. L’any passat, l’afiliació de persones de fora de l’Estat que cotitzen a la Seguretat Social es va incrementar en 2.238 treballadors, la qual cosa representa un 7,51%.

La Seguretat Social espanyola va guanyar el 2018 un total de 154.948 afiliats estrangers, la qual cosa representa un increment del 8,43% anual que no es veia des que el 2008 es va desencadenar la crisi econòmica.

Així ho va anunciar ahir dimarts el ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, que va assegurar que l’avenç anual del 8,43% va ser de fet el més pronunciat des del març de l’any 2008.

tracking