SEGRE

La venda de cotxes de segona mà a Lleida creix un 5,5% el 2018

Lleida Ocasió, que comença divendres, aconsegueix la plena ocupació un any més

L'acte de presentació de la 22a edició de Lleida Ocasió.

La venda de cotxes de segona mà creix un 5,5% el 2018Fira de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’any 2018 la demarcació de Lleida va registrar 22.779 vendes de turismes i tot terrenys d'ocasió, un 5,58% més que l’any anterior. Pel que fa als vehicles nous, el 2018 hi van haver a la demarcació lleidatana 8.076 matriculacions de turismes i tot terrenys, un 3,43% més que el 2017. Del total de turismes, el 67% van anar a parar a particulars, un 32% a ampliar o renovar la flota de vehicles de les empreses i menys d’un 1% a empreses de lloguer.

El 54,17% dels vehicles nous matriculats van ser de gasolina (enfront el 40,69% del 2017); el 38,55%, dièsel (van ser el 49,95% l’any anterior), i el 7,28%, híbrids, elèctrics i de gas (el 6,13%, el 2017). Les vendes que més han augmentat en percentatge són les de la gamma SUV.

La ràtio de vendes entre els dos àmbits és d’1 vehicle nou venut per cada 2,82 vehicles d’ocasió. El president de l'Associació Provincial d'Empreses d'Automoció de Lleida, Xavier Freixes, ha donat a conèixer aquestes xifres durant l'acte de presentació de la 22a edició de Lleida Ocasió, que se celebra de l'1 al 3 de febrer.

Durant la seua intervenció, Freixes ha lamentat que la confusió creada entre els consumidors arran de les informacions aparegudes sobre les emissions de diòxid de carboni en els vehicles està provocant que les vendes de vehicles nous a Espanya hagin caigut en els darrers cinc mesos respecte al període anterior i ha afegit que tots els cotxes nous que es venen, ja siguin dièsel o de gasolina, compleixen amb qualsevol normativa europea.

Plena ocupació a Lleida Ocasió

La 22a edició de la Fira del Vehicle d'Ocasió de Lleida comptarà amb la participació de 30 expositors, un 3,4% més que l’any passat, distribuïts en una superfície d’exposició de 5.960 metres quadrats nets. Del total d’expositors, el 71% són de Lleida ciutat i el 29%, de la resta de la demarcació lleidatana. El saló tindrà lloc de l’1 al 3 de febrer als pavellons 3 i 4 i a la zona exterior del recinte firal, espais que registren un 100% d’ocupació.

Els visitants podran trobar a la venda uns 550 vehicles de primeres marques i de totes les gammes i preus. Enguany cal destacar l’increment en exposició i nombre d’autocaravanes i la major presència d’empreses de recanvis i complements.

En el decurs de la presentació, el tercer tinent d’alcalde de l’ajuntament de Lleida, Rafael Peris, ha dit que en l’edició anterior un de cada dos visitants va venir a Lleida Ocasió amb l’objectiu de comprar un vehicle. Quant als expositors, el 100% es va mostrar molt satisfet o satisfet i el 96% repeteix en aquesta edició. A més, es van vendre un de cada tres vehicles exposats.

El president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida i de la Comissió Delegada del Patronat de la Fira de Lleida, Joan Simó, ha comentat que Lleida Ocasió inaugura la temporada de fires del 2019 a la ciutat de Lleida i ha afegit que el saló està consolidat i que cada vegada aquest tipus de certàmens tenen un major interès per al públic en general.

De la seva banda, el diputat i 5è vicepresident de la Diputació de Lleida, Enric Mir, ha destacat la importància que té el sector del vehicle d’ocasió per a l’economia lleidatana, atès que els consumidors confien cada vegada més en els venedors per la qualitat dels vehicles que posen a la venda. També ha dit que a Lleida Ocasió es poden trobar cotxes a preus per a totes les butxaques i pressupostos.

El director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Ramon Alturo, ha destacat el suport de la Generalitat de Catalunya envers aquests salons que són un motor econòmic per al territori lleidatà.

L’horari del saló serà de les 10 a les 14 h i de les 16 a les 20 h. L’entrada és gratuïta.

tracking