SEGRE

PATRIMONIS RÀNQUING

Vuit famílies lleidatanes sumen uns 3.000 milions en les seues fortunes

Encapçalades per José Llorens, amb 1.050 milions || La presidenta de Coca-cola European és la catalana més rica i la dona més acabalada de l’Estat

José Llorens Torra

José Llorens TorraSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Vuit famílies lleidatanes d’empresaris acumulen una fortuna global que s’atansa als 3.000 milions d’euros, encapçalats per José Llorens Torra, natural de Sedó, amb 1.050 milions. Així consta en un estudi elaborat per El Mundo, amb dades de l’arrancada d’aquest any, segons el qual els dos-cents més rics de tot l’Estat han perdut un 6,3 per cent després de nou anys a l’alça. Torra és empresari de la construcció i propietari de Llotor i Epsa Internacional. El patrimoni del hòlding Llotor, la societat matriu de Llorens i els seus fills, va superar per primera vegada els mil milions el 2017, quan va arribar als 1.028. És un dels grans propietaris de terra a Madrid i Saragossa i, per exemple, és amo del gran centre logístic d’Amazon a San Fernando de Henares amb 77.000 metres quadrats.

El llistat

  • 1.050, Llotor
  • 790, VallCompanys
  • 240, VallPla
  • 260, TatxoBenet
  • 185, Borges 
  • 154, SemillasFito
  • 165, PiensosCosta
  • 105, Argiles

El rotatiu situa la família Vall Esquerda al lloc 70 de l’Estat i li atribueix 790 milions, després de guanyar-ne 140 en l’últim exercici. Els germans Oscar, Meritxell i Josep Vall Esquerda són propietaris de Vall Companys. Per la seua banda, la família Vall Pla, amb Harinera Vilafranquina i Piensos del Segre com a base de la fortuna, tenen de l’ordre de 240 milions. Les germanes Montserrat i Concepción Vall Pla controlen el 50 per cen del grup fariner. L’altra meitat està en mans de Josep Maria Solà Vall i la seua família (Solà Vilanova). Part de la família, Ramon i Josep Vall Pla, inverteix en immobles sota el segell Auris i altres societats.

Tatxo Benet compta amb 260 milions gràcies a la seua activitat en el món de la comunicació i la seua participació del 12 per cent de Mediapro. La família Pont Amenós, del grup agroalimentari Borges, compta amb una fortuna de 185 milions d’euros. També pertanyen al sector agroalimentari Jaime i Antonio Fitó, de Semillas Fitó, amb 165 milions. Aquesta última és la mateixa xifra que el diari atribueix a José María Costa Casas, del grup Costa, amb seu a Fraga. L’última de les grans fortunes citades pel rotatiu és la de Francesc Argilés Felip, que gràcies fonamentalment a Nufri atresora 105 milions d’euros, segons l’informe.

Lidera el rànquing amb 58 de les fortunes més grans, seguida de Madrid amb 40 i València amb 14

La fortuna espanyola més gran continua sent la d’Amancio Ortega, amb el grup tèxtil Inditex (50.400 milions d’euros), seguit de Rafael del Pino i família, de Ferrovial (7.650); i Juan Roig Alfonso i família, amb Mercadona (7.050). Sol Daurella (Coca-cola European) acumula 6.300 milions d’euros, amb la qual cosa és la quarta fortuna al rànquing estatal i la primera catalana.

tracking