SEGRE

ENTITATS SERVEIS

Els bancs creen noves comissions i apugen el preu de les antigues

Algunes entitats ara cobren per tenir una llibreta || En un context de tipus d’interès en mínims històrics i amb les entitats buscant més vies d’ingressos

La banca, un dels sectors on més han apujat els sous.

La banca, un dels sectors on més han apujat els sous.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les entitats bancàries inicien el 2019 apujant les comissions i creant-ne de noves en un context amb els tipus d’interès en mínims històrics, fent que les entitats busquin noves vies d’ingressos. D’aquesta forma, alguns bancs han començat a cobrar als clients per tenir una llibreta física. Els bancs insisteixen que les comissions i els seus imports depenen del grau de vinculació que el client tingui amb l’entitat. No és el mateix que un client tingui domiciliada la nòmina o no, que a més tingui un pla de pensions o altres productes contractats.

El Banc Sabadell és un exemple amb l’aplicació de comissions per mantenir activa una llibreta. Segons fonts de l’entitat, el cobrament es fa per la renovació de la llibreta física. No es factura per manteniment, sinó quan una llibreta s’ha completat i el seu propietari en vol una de nova. L’import és de 10 euros per a clients de 18 a 65 anys. En el cas de CaixaBank, l’entitat cobra la llibreta a clients que no tenen cap producte contractat o domiciliació. Si bé fonts del banc no van donar xifres, SEGRE ha pogut saber que els cobraments se situen en 12 euros trimestrals per a persones de 25 a 65 anys i de 9 euros per a pensionistes.

BBVA, Santader, Bankinter i Bankia afirmen que no s’han afegit al cobrament per la tinença o renovació de llibreta física, però sí que continuen aplicant les comissions tradicionals als clients. Per la seua banda, insisteixen, com totes les entitats, que sempre tenen en compte la vinculació del client amb l’entitat.

La banca en el seu conjunt va cobrar 9.331 milions d’euros en comissions el 2018, fet que va suposar un increment del 10% respecte al 2017, segons l’informe de la consultora Neovantas.

El cobrament per l’ingrés de monedes en un compte o el seu canvi per bitllets també està sent objecte de polèmica. Segons ha pogut saber SEGRE, clients de diverses entitats es van mostrar molestos després que els cobressin una comissió per anar a finestreta per ingressar monedes. En aquest sentit, les entitats consultades han afirmat que no cobren als clients per aquest servei, però sí a usuaris externs. El BBVA també va matisar que si bé no cobren, sí que sol·liciten les monedes envasades en bosses i diferenciades segons el valor. A més, van afegir que el seu ingrés en compte tarda dos dies hàbils a efectuar-se.

tracking