SEGRE

Kim Faura: "Ha arribat el moment dels camps intel·ligents"

El parador de Lleida ha acollit una jornada dels Diàlegs al Roser centrada en Smart Agro

Organitzada per SEGRE el 19 de febrer al parador de Lleida

iMATGES. La jornada Smart Agro dels Diàlegs al Roser

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El parador de Lleida ha acollit aquest dimarts al matí una nova jornada dels Diàlegs al Roser, una iniciativa organitzada per SEGRE, que en aquesta ocasió ha tingut com a protagonista la implantació de les noves tecnologies en el món agrari. En aquest sentit, el director general de Telefónica a Catalunya, Comunitat Valenciana, Illes Balears i Regió de Múrcia, Kim Faura, encarregat de la conferència central, ha afirmat que, després de les ciutats intel·ligents, "ara ha arribat el moment dels camps intel·ligents". Faura ha afegit que gràcies a les noves tecnologies es pot millorar l'eficiència en la producció de vegetals.

De la seua banda, l'alcalde, Fèlix Larrosa, ha dit que Lleida se situa en una posició privilegiada per a liderar el desenvolupament tecnològic aplicat al sector agrari i ramader.

La jornada també ha comptat amb una taula rodona amb les intervencions del director de sanitat animal i serveis agropecuaris de la Corporació Alimentària Guissona, Manel Marí Mallroques, la cofundadors de VisualNacert Mercedes Iborra, el president d’Edullesa i gerent de Fruilar, Joan Serentill, i el gerent de Productos Flower, Àngel Jubete. Un dels temes debatuts ha estat la inserció laboral dels joves al camp, una aspecte que consideren que pot millorar amb "l'efecte crida de la tecnologia".

La clausura ha anat a càrrec del director executiu del Grup SEGRE, Juan Cal, qui ha defensat que cal abandonar la idea que l'agricultura és un sector tradicional sense innovació i ha posat com a exemple els instituts de recerca agroalimentaris de Lleida. “Sentim-nos orgullosos de les institucions i les empreses que amb les seves aportacions innoven el sector primari lleidatà”, ha afegit.

Ampliarem la informació

tracking