SEGRE

LABORAL EMPRESES

Una empresa barcelonina de teixits tècnics crea 20 llocs de treball a Cervera

Obrirà el proper mes d’abril a les instal·lacions de l’antiga Benetton || Per a la ciutat suposa un actiu important en la recuperació econòmica, segons Royes

Imatge de l’interior d’una de les naus de l’antiga Benetton, adquirides per Cetriko.

Imatge de l’interior d’una de les naus de l’antiga Benetton, adquirides per Cetriko.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa 4Knitting, filial de Cetriko, dedicada a la fabricació de teixits tècnics per a l’automoció i roba de protecció, obrirà les portes a Cervera el proper mes d’abril creant inicialment vint nous llocs de treball.

La firma ha adquirit les naus i terrenys de l’antiga Benetton i està ultimant el condicionament de la finca perquè pugui entrar en funcionament a l’abril. El complex de l’antiga Benetton disposa d’un total de 4.350 m

La posada en marxa de 4Knitting suposa una inversió de 3,5 milions d’euros

2

en tres naus, dos de 1.800 i una de 750 i els terrenys inclouen uns 23.000 m

.

Segons va explicar el seu responsable, Josep Guilemany, es tracta de llocs de treball amb una gran especialitat en electrònica i els operaris ja fa uns mesos que es preparen a l’empresa que té el grup a Centelles. A més, preveu que en un termini de divuit mesos el nombre de llocs de treball arribi a les quaranta persones. El perfil de treball ocupa tant dones com homes, si bé Guilemany va afirmar que les elaboracions de teixits s’adapten millor al perfil de dones.

Establir-se a Cervera ha estat possible gràcies al propietari immobiliari local, Ramon Fonoll. Així, Guilemany va comentar que inicialment estava previst obrir les noves instal·lacions a Portugal. Tanmateix, un acord en el preu de venda de l’equipament de l’antiga Benetton va fer que finalment la factoria s’establís a la capital de la Segarra.

La posada en funcionament d’aquestes instal·lacions té un cost superior als 3,5 milions d’euros.

Segons l’alcalde, Ramon Royes, l’operació suposa un actiu important en la recuperació de llocs de treball a la ciutat, molt afectada des del tancament de Lear el 2001, Benetton el 2002 i L’Agudana el 2009, empreses que en conjunt generaven gairebé 2.000 llocs de treball. En aquest sentit, Royes va recordar que en els últims anys s’ha anat recuperant l’activitat econòmica a les naus de l’antiga Lear, i també que a l’agost l’empresa gallega Cortizo va firmar la compra de 12.000 metres quadrats –una tercera part– dels terrenys de l’antiga L’Agudana. Per a Royes, l’obertura paral·lela de diverses empreses del sector de l’alimentació que han generat gairebé un centenar de llocs de treball han permès en conjunt reduir l’atur als nivells d’abans de la crisi econòmica, la qual cosa en el cas de Cervera suposa més d’un 50% amb 390 aturats en l’actualitat, un 9 per cent de la població activa.

tracking