SEGRE

Serveis mínims per la vaga general convocada per aquest dijous

Afectaran trens i transports, sanitat i educació

El tall de l'autovia a Alcarràs.

Els CDR tallen l'A-2 a AlcarràsJoan Cama / Lleida TV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha fixat els serveis mínims per a la vaga de 24 hores convocada per l’Intersindical-CSC per demà, segons una ordre de la conselleria de Treball. Els trens de Rodalies i regionals de Renfe funcionaran al 33% durant tot el dia, i Ferrocarrils de la Generalitat ho farà al 50% en hores punta, des de les 6.30 a les 9.30 hores i des de les 17 fins a les 20 hores, i al 25% en hores vall. El transport per a persones amb diversitat funcional oferirà el seu servei habitual i també es mantindrà el transport escolar per poder accedir als centres d’Infantil i Primària que no tinguin una alternativa de mobilitat pública.

Es prestarà el 85 per cent del servei en l’atenció telefònica per a les urgències i les emergències que s’hagin de gestionar en el mateix moment. El servei d’urgències i de les unitats especials de la sanitat pública mantindran el seu funcionament d’una manera normal i s’haurà de garantir els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia en situacions urgents i de necessitat vital i a criteri professional. També s’haurà d’atendre l’activitat quirúrgica que no es pugui retardar derivada de l’atenció urgent i greu.

Els serveis farmacèutics operaran amb el personal que presti serveis en els torns de guàrdia i nits, i les farmàcies de guàrdia mantindran el seu servei.

A més a més, els centres docents públics i privats no universitaris i les guarderies comptaran amb una persona de l’equip directiu per centre de treball i s’hi afegirà un docent per cada sis aules d’ensenyament Infantil i Primari; un professor per cada quatre aules als centres d’educació especial, i un terç de la plantilla a les guarderies. D’altra banda, el conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, va anunciar que tots els membres del Govern de la Generalitat suspendran

tracking