SEGRE

EMPRESES MEDI AMBIENT

El Grup Griñó preveu més compres d'empreses i facturar 120 milions

La seua última adquisició ha estat la planta de biogàs d’Almenar, on ha passat d’un 15 a un 94% del capital || Dóna feina a 600 persones, 150 de les quals a Lleida

Albert Mateu, amb 15 anys a la companyia, n’assumeix ara la direcció general.

Albert Mateu, amb 15 anys a la companyia, n’assumeix ara la direcció general.GRIÑÓ ECOLÒGIC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lleidatana Corporació Griñó, centrada en activitats de gestió de residus i energies renovables, s’ha marcat l’objectiu d’incrementar la facturació fins als 120 milions d’euros en el termini de 2019-2020, davant dels 87 amb els quals va tancar l’exercici anterior. Així ho va explicar Joan Griñó Piró, que ha optat per un canvi en l’organigrama. Fins ara ocupava la presidència, càrrec que conjugava amb el de conseller delegat i director general del grup. La presidència queda en mans del seu pare, Francesc Griñó Batlle, mentre que ell és el conseller delegat de la matriu. Per la seua part, Albert Mateu Castellbó, un “home de la casa” amb 15 anys d’experiència en el grup i que fins ara era director de tractament, assumeix la direcció general amb funcions executives.

Griñó Piró va explicar aquests canvis com una mesura emmarcada en el pla de creixement, en el qual “estem avaluant operacions corporatives, un marc en el qual necessitem un equip potent de direcció per emprendre els objectius”. Va recordar que l’últim any ja han efectuat tres operacions de compra importants: Gelabert Gestión de Residuos (GGR), Chazar a Saragossa i la planta de biogàs d’Almenar, on han passat d’ostentar un 15 per cent de les accions a posseir el 94 per cent. En aquesta línia, va insistir que l’objectiu de facturar 120 milions es preveu escometre tant per creixement orgànic (amb les seues empreses i activitats actuals) com amb compres corporatives (d’altres companyies).

Joan Griñó se centra en la matriu del Grup i Albert Mateu assumeix la direcció general

Les societats del grup donen ocupació a 600 persones, de les quals 150 treballen a la província de Lleida. Unes altres 150 ho fan a Barcelona, cent més a Tarragona i un altre centenar a la resta de l’Estat.

L’activitat del grup es distribueix en cinc àrees de negoci: logística, tractament de residus, tractament d’aigües, descontaminación de terres i generació d’energia verda a través de transformació de residus. En aquests moment, les que presenten creixements més importants són les de tractament de residus i logística, mentre que Joan Griñó Piró va destacar que “apostem molt per la de generació d’energia i tractament d’aigües i terres”.

Griñó Ecològic, la matriu, cotitza al Mercat Alternatiu Borsari. Grup Griñó prové d’una empresa familiar fundada per Josep Griñó Solé l’any 1933. L’any 1970 Francesc Griñó Batlle va iniciar l’activitat de Serveis de Recollida i Transport de Residus.

tracking