SEGRE

LABORAL LEGISLACIÓ

Sindicats i patronal pressionen a dies del decret de reforma laboral

CCOO i UGT demanen unitat als partits que van donar suport a la moció de censura al PP || La CEOE critica la “presumpció de culpabilitat” dels empresaris

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ahir, en un esmorzar informatiu a Sevilla.

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ahir, en un esmorzar informatiu a Sevilla.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan falten dies perquè el Govern central aprovi un decret que modificarà alguns aspectes de la legislació laboral, sindicats i patronal es van reafirmar en les posicions en relació amb la urgència de les reformes que els socialistes pretenen introduir en aquesta matèria a les portes de la campanya electoral de les generals del 28 d’abril. Així les coses, el secretari general d’UGT, Josep Maria Àlvarez, va demanar als partits que van donar suport a la moció de censura contra el Govern de Mariano Rajoy que recolzin les mesures que l’Executiu central aprovarà aquest divendres. “Ningú entendria que es desaprofités la gran oportunitat de desmuntar els elements més negatius de les reformes que va aprovar el Govern del PP”, va afirmar Àlvarez.

En aquesta mateixa línia, el líder de CCOO, Unai Sordo, va lamentar que no hi hagi “cap línia de diàleg” entre la Moncloa i Units Podem de cara a concretar els canvis a la reforma laboral del 2012 que es volen aprovar per decret al Consell de Ministres. “El que més ens preocupa és que, en lloc d’estar més pendent d’aconseguir suports, s’estigui pensant més en qui té la culpa que no tirin endavant els canvis a la reforma laboral”, va manifestar. En canvi, el president de la CEOE, Antonio Garamendi, va criticar la “presumpció de culpabilitat” que pesa sobre els empresaris i va rebutjar la via del decret per aprovar reformes en períodes electorals. “Sempre som els dolents”, va denunciar. Per la seua banda, el líder de la patronal d’autònoms ATA, Lorenzo Amor, va advertir que els canvis en matèria laboral dels socialistes faran que la creació d’ocupació es freni.

En un altre ordre de coses, els incentius a la contractació introduïts per l’Executiu de Mariano Rajoy i a què va posar fi el Gabinet socialista de Pedro Sánchez aquest gener van arribar, des que van entrar en vigor el 2012, a un total d’1,47 milions de contractes.

Una de cada tres d’aquestes bonificacions es van aplicar a contractes indefinits de suport als emprenedors, amb 1.099.082 contractes bonificats. Gairebé la meitat d’aquests contractes incentivats es van firmar el 2017 i el 2018.

tracking