SEGRE

LABORAL PARDINYES

Treballadors de Virginias firmen l'acomiadament i la fàbrica tanca les portes

Les empleades de Pardinyes, el dia que es va tancar la planta.

Les empleades de Pardinyes, el dia que es va tancar la planta.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els últims treballadors de la fàbrica de galetes Virginias de Pardinyes van firmar ahir les cartes d’acomiadament i la planta va tancar les portes després de més de vuitanta anys d’activitat ininterrompuda. “Estava previst que el tancament definitiu es produís demà, però ahir va venir el cap de recursos humans i ens va dir que fins aquí, i ja tenim el permís retributiu i la indemnització, ara a l’atur”, es va lamentar Olivia Martínez, una treballadora de la planta.

La situació de Virginias va empitjorar ara fa un any, quan la firma propietat d’Industrias Rodríguez va entrar en concurs de creditors i va vendre la unitat productiva de la planta de Pardinyes a Risi i Acrimont. Arran d’aquesta situació, els treballadors presentaran una denúncia als jutjats de Lleida al considerar “que el tancament de la fàbrica de Pardinyes és injustificat i el procés pel qual s’ha liquidat la plantilla no ha estat just”. En aquest sentit, els treballadors van criticar durament el paper dels sindicats, ja que “per culpa d’ells hem arribat a aquesta situació perquè no han mogut ni un dit per nosaltres, malgrat que molts de nosaltres hi estem afiliats des de fa dècades, ens han abandonat”, va lamentar Martínez.

Pel que fa al futur dels ja extreballadors de Virginias, la majoria d’ells entraran a formar part de la borsa de treball de la Paeria.

tracking