SEGRE

LABORAL SINDICATS

Pacheco critica Sánchez per mantenir la reforma laboral

A Lleida, el líder de CCOO a Catalunya titlla de “batibull electoralista” les seues mesures || Moncloa, en canvi, treu pit

Pacheco, segon per l’esquerra, ahir a Lleida.

Pacheco, segon per l’esquerra, ahir a Lleida.CCOO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, va carregar ahir contra el Govern socialista per “renunciar” a la derogació de la reforma laboral i de la reforma de les pensions aprovades pel PP el 2012 i el 2013 malgrat que, fins i tot estant en funcions, podria modificar-les per la via del decret. Pacheco, que va assistir a una reunió de delegats a Lleida a la seu sindical de la capital del Segrià, va qualificar de “batibull electoralista” les mesures laborals i socials anunciades per l’Executiu central durant els últims vuit mesos i va lamentar que el seu objectiu hagi estat “poder enfrontar-se a una campanya es produís quan es produís”. No obstant, va afegir que la Moncloa ha donat llum verda a algunes mesures “importants” però “aïllades” com la pujada de l’SMI. Amb tot, Pacheco va reiterar que la “part nuclear de la recuperació dels equilibris en l’àmbit del treball i de les pensions” no ha estat “abordada” pels socialistes. En aquest sentit, Pacheco va retreure al cap de l’Executiu central, Pedro Sánchez, que ara vulgui negociar amb els partits i amb la patronal “el que ja havia pactat amb els sindicats” en relació amb la derogació de la reforma laboral. “Si no compleix, tindrà la resposta que correspongui”, va advertir. D’altra banda, va demanar “criteri” i no “ocurrències” a l’hora d’afrontar la regulació de l’economia col·laborativa per impedir que els empleats en aquest sector treballin com a “falsos autònoms”.

Mentrestant, a Madrid, Sánchez va treure pit davant dels agents socials per les mesures laborals del seu mandat. Tanmateix, en una reunió a la qual també va assistir la ministra de Treball, Magdalena Valerio, no va esmentar si es derogarà per decret la reforma del 2012. Així, els líders de CCOO i UGT, Unai Sordo i Josep Maria Àlvarez, van posar sobre la taula la necessitat d’introduir canvis immediats en la normativa. Per contra, el president de la CEOE, Antonio Garamendi, va apostar pel consens i va advertir que les “dreceres”, sense diàleg, són “de curt termini”.

tracking