SEGRE

El BCE manté els tipus d'interès

Continuarà deixant als bancs al 0% fins a finals de 2019

El president del Banc Central Europeu, Mario Draghi.

El BCE manté els tipus d'interèsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Banc Central Europeo (BCE) ha decidit aquest dijous mantenir els tipus d’interès de referència i va dir que els deixarà allà fins a finals del 2019, més temps de que havia comunicat fins ara, per la qual cosa posposa la primera pujada des del 2011 pel debilitament econòmic.

Després de la reunió del seu Consell de Govern, el BCE va dir que continuarà deixant setmanalment als bancs al 0%, els continuarà cobrant un 0,4 % per l’excés de les seues reserves a un dia (facilitat marginal de dipòsit) i prestant un dia al 0,25 % (facilitat marginal de crèdit).

El BCE modifica la seua orientació sobre els moviments de les taxes d’interès i va afirmar que "seguiran en el nivell actual, almenys fins el final de 2019". Fins ara havia dit que seguirien en el nivell actual fins, almenys, durant l’estiu de 2019. El BCE reitera que reinvertirà el principal dels bons adquirits mitjançant el programa de compra de deute pública i privada que vagin vencent durant un període prolongat després de la data en la qual comenci a pujar els tipus d’interès oficials. L’entitat es compromet a reinvertir els bons "durant el temps que sigui necessari per mantenir unes condicions de liquiditat favorables i un ampli grau d’acomodació monetària", afegeix el comunicat.

tracking