SEGRE

EUROPA PREVISIÓ

Espanya evita la retallada de la previsió del PIB europeu

L’OCDE redueix a la meitat l’estimació de creixement || L’economia espanyola evoluciona millor que la d’Itàlia o Alemanya

Imatge de l’OCDE Parlament, celebrat el 14 de febrer.

Imatge de l’OCDE Parlament, celebrat el 14 de febrer.TWITTER @A_GURRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) va rebaixar ahir gairebé a la meitat el seu pronòstic de creixement per a la zona euro, però sobre l’economia espanyola va dir que manté un creixement positiu i està mostrant una resistència més sòlida que altres països com Itàlia o Alemanya a les dificultats que afecten l’economia global i particularment l’eurozona.

“Espanya està resistint la tempesta millor que Itàlia o Alemanya”, va destacar en roda de premsa l’economista en cap de l’OCDE, Laurence Boone, que va assenyalar que, malgrat l’alentiment de la taxa de creixement del crèdit en l’estat, el creixement d’Espanya “continua sent positiu i menys afectat que per exemple el que veiem a Alemanya o Itàlia”.

L’OCDE preveu que Alemanya tanqui amb 9 dècimes menys i Itàlia, amb una recessió del 0,2%

En aquest sentit, l’economista francesa considera que aquesta evolució de la taxa de creixement del crèdit a Espanya és més el resultat d’una anticipació del debilitament de la demanda global que una reducció de la producció industrial. El mes de novembre passat, l’OCDE va situar en el 2,2% la seua previsió de creixement del PIB d’Espanya el 2019, davant de la seua anterior previsió del 2,4%, mentre que per al 2020 va anticipar una expansió de l’1,9%. Al seu nou informe, l’OCDE no va donar novetats a Espanya.

L’organització va rebaixar en 8 dècimes el pronòstic de creixement de l’economia de l’eurozona per al 2019, fins a situar-se en l’1%, mentre que va revisar a la baixa en dos dècimes el creixement a nivell mundial, fins al 3,3%. D’aquesta forma, l’entitat internacional va situar en nou dècimes a la baixa el creixement d’Alemanya per al 2019, fins al 0,7%, mentre que va pronosticar que Itàlia tancarà aquest any amb una recessió del 0,2%, després de revisar el seu pronòstic en 1,1 punts percentuals. França, per la seua part, creixerà un 1,3%, tan sols 3 dècimes menys que la previsió anterior. La rebaixa a Alemanya i Itàlia és més gran que la de París a causa que les exportacions representen un major percentatge del seu PIB.

tracking