SEGRE

Llum verda al subsidi per a aturats majors de 52 anys

Fins ara estava limitat als qui tenien més de 55 anys

La ministra de Treball, Magdalena Valerio, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Llum verda al subsidi per a aturats majors de 52 anysEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres un reial decret llei de mesures urgents que recupera el subsidi d’atur per a majors de 52 anys, ara limitat als qui tenien més de 55 anys, segons ha avançat la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio. En la roda de premsa posterior a la reunió del gabinet del Govern espanyol, ha recordat que el subsidi per a majors de 52 anys estava previst als Pressupostos, encara que no havia entrat en vigor pel rebuig als comptes públics.

El subsidi per a majors de 52 anys té entorn de 114.000 potencials beneficiaris que s’afegirien als 260.000 que el cobren en l’actualitat, i un cost de 388 milions sol per a aquest any, segons el projecte pressupostari. A més, el Consell de Ministres ha acordat bonificacions a la contractació d’aturats de llarga durada de què es beneficiaran els empresaris que ofereixin llocs de treball indefinits.

El text aprovat aquest divendres de mesures urgents de protecció social i de lluita contra la precarietat laboral en la jornada de treball inclou a més el registre horari de la jornada laboral. Aquesta mesura es planejava que fos inclosa en un altre decret llei que anava a revertir els aspectes més lesius de la reforma laboral del PP de 2012 i que, segons ha explicat avui Valerio, s’ha decidit finalment deixar-lo per tractar d’assolir un acord quan ja hi hagi un altre Govern i un altre Parlament. "Hem sospesat els pros i els contres de portar un reial decret llei modificant els aspectes més lesius de la reforma laboral de 2012 (...) i hem arribat a la conclusió que no anàvem a comptar amb prou suports en la Comissió Permanent, tal com hem vist amb el tema de les pensions (...) pel que hem decidit que no l’anàvem a portar", ha explicat.

Tanmateix, el Consell de Ministres sí ha decidit aprovar per reial decret els aspectes més urgents, que, segons la ministra, és el del registre horari, que tardarà a entrar en vigor dos mesos des de la publicació del reial decret, que en principi està prevista per a dimarts vinent. Segons Valerio, aquesta decisió de no impulsar la revisió de la reforma laboral per reial decret és un exercici de "prudència" propi d’un Govern "realista" que "ha de saber el terreny que trepitja i adequar-se a la situació" que s’està vivint.

El reial decret aprovat avui estableix que "l’empresa garantirà el registre diari de jornada, que haurà d’incloure l’horari concret d’inici i acabament de la jornada de treball de cada persona treballadora", sense perjudici de la flexibilitat horària establerta a l’Estatut dels Treballadors. L’empresa haurà de conservar els registres durant quatre anys perquè estiguin a disposició dels treballadors, dels seus representants legals i de la Inspecció de Treball i Seguretat Social.

Una tercera pota del text aprovat avui estableix l’increment de la prestació per fill a càrrec de 291 a 341 euros per a famílies en situació de pobresa i a 588 euros per a les famílies en pobresa severa, una mesura que també s’havia proposat en els Pressupostos de 2019 de rebutjats pel Congrés.

tracking