SEGRE

EMPRESES NEGOCIACIÓ

Foment i Pimec ultimen un pacte per la representativitat

Preveu la paritat i apartar Fepime a Catalunya || Sense arribar a un acord, la Generalitat decidiria el percentatge

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les patronals Pimec i Foment del Treball ultimen un acord que garanteixi la paritat en la quota de representativitat que posaria fi a dotze anys de discrepàncies entre aquestes dos formacions empresarials. Segons va explicar ahir el secretari general de Pimec, Antoni Cañete, abans d’assistir a una reunió informativa de socis de la patronal a Lleida, les dos formacions van tancar un preacord la setmana passada, amb la mediació del departament de Treball, que evita la confrontació directa que hauria generat que la Generalitat decidís finalment el percentatge final.

“Aquesta és una situació inèdita en tota la democràcia en l’àmbit empresarial que existeixi la mesura de la representació”, va explicar Cañete.

Per a Pimec, la mesura de representativitat és un fet històric en l’àmbit empresarial

Va afirmar que el camí recorregut s’allarga a més de dotze anys de reivindicacions per part de Pimec i de vuit procés judicials perquè les pimes puguin estar representades a les meses de negociació com haurien d’estar-ho.

Segons va assenyalar el secretari general de Pimec, aquest preacord comporta tres punts clau. El primer exigeix que existeixi una unitat d’acció entre les dos formacions a l’hora de la negociació amb la resta d’agents socials. El segon requisit comportarà la desaparició de Federació de la micro, petita i mitjana empresa de Catalunya (Fepime), amb la qual cosa Pimec queda com l’únic representant patronal a Catalunya de les pimes. Finalment, el preacord estipula la representació paritària en l’àmbit d’acció institucional”.

Aquest preacord, que ha de ser ratificat, dissipa el litigi entre patronals i evita que la Generalitat efectués el càlcul que acabés determinant el pes de cadascuna de les organitzacions.

Un moment de la reunió informativa, ahir a Lleida.

Un moment de la reunió informativa, ahir a Lleida.ITMAR FABREGAT

tracking