SEGRE

LABORAL PRESTACIONS

L'ajuda a desocupats majors de 52 anys beneficiarà 650 lleidatans

Fins que es trobi un lloc de treball o s’assoleixi l’edat de jubilació || Els autònoms acollits a la tarifa plana que segueixen donats d’alta no arriben al 13 per cent

Cua de persones a l’oficina del Servei d’Ocupació de Catalunya a Lleida.

Cua de persones a l’oficina del Servei d’Ocupació de Catalunya a Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La recuperació del subsidi d’atur per a majors de 52 anys repercutirà en benefici d’uns 650 lleidatans, segons les dades facilitades ahir pel Servei Estatal Públic d’Ocupació (SEPE) a través de la subdelegació del Govern central a Lleida. Aquesta mesura, que es va aprovar per decret al Consell de Ministres de divendres passat i que encara no ha entrat en vigor, suposa un retorn a la normativa anterior a l’any 2012, data en la qual l’Executiu de Mariano Rajoy va elevar l’edat mínima per acollir-se a aquesta prestació fins als 55 anys. Els beneficiaris de la mesura percebran 430 euros mensuals fins que trobin un lloc de treball o arribin a l’edat de jubilació, sempre que hagin esgotat la prestació d’atur. En el conjunt de l’Estat, es podran acollir a aquesta ajuda unes 114.000 persones, que s’afegeixen als 266.000 ciutadans que ja el cobren en l’actualitat al tenir més de 55 anys.

En un altre ordre de coses, únicament el 12,89% dels autònoms que s’han beneficiat entre el 2013 i el 2018 de la tarifa plana de 50 euros instaurada per l’anterior Gabinet de Mariano Rajoy continua donat d’alta com a treballador per compte propi. Així es desprèn de les estadístiques publicades pel ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, que revelen que, en aquest període, el nombre d’afiliats mitjans al règim d’autònoms ha crescut en 211.815 inscrits.

Els beneficiaris reben 430 euros al mes, i quan entri en vigor la reforma la cobraran 380.000 persones La contractació indefinida representa poc més del 14% del total a Lleida, un 1,25% més que el 2015

En paral·lel, el total dels beneficiats per aquesta mesura ha estat d’1.643.084 persones. Així mateix, el balanç ministerial també revela que el 60 per cent dels menors de trenta anys que es van donar de baixa entre els anys 2013 i 2018 portaven donats d’alta com a autònoms poc més d’un any.

tracking