SEGRE

EMPRESA BALANÇ

Mercadona incrementa el benefici un 84% fins a arribar a 593 milions

El 2018, mentre que factura 24.305 milions i augmenta la inversió un 50 per cent

El president de Mercadona, Juan Roig, amb membres del comitè de direcció de la firma, ahir.

El president de Mercadona, Juan Roig, amb membres del comitè de direcció de la firma, ahir.MERCADONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mercadona va registrar un benefici net l’any passat de 593 milions d’euros, un 84% més que l’exercici del 2017, segons va anunciar ahir el president, Juan Roig, durant la presentació dels resultats de la companyia. Així mateix, la facturació de Mercadona va arribar als 24.305 milions, un 6% més. Respecte a les inversions, el grup valencià va destinar 1.504 milions a aquest concepte, un 50% més que el 2017. Del total invertit, 962 milions van ser per a l’obertura de noves botigues, 257 milions per a l’automatització de logística, 225 milions per a la transformació digital i 60 milions per al desenvolupament del negoci a Portugal. D’altra banda, Roig va avançar que Mercadona començarà a vendre productes a través d’internet a Barcelona a partir del 12 de juny i que a finals d’any o principis del vinent ho farà també a Madrid.

En paral·lel, Mercadona va generar el 2018 un total de 1.800 nous llocs de treball. D’aquesta manera, compta amb una plantilla de 85.800 empleats. A més a més, un total de 860 persones van ascendir a llocs de més responsabilitat a l’empresa i el 47 per cent dels càrrecs directius de Mercadona ja està ocupat per dones. D’altra banda, va acabar l’exercici amb 1.636 botigues.

En aquest sentit, va obrir vint-i-nou nous establiments l’any passat, mentre que va tancar vint punts de venda. D’altra banda, la firma també va continuar amb la reforma de la xarxa de supermercats i ja són quatre-cents botigues les que han incorporat el nou model de botiga eficient, després d’haver remodelat 215 establiments més.

Roig reitera la seua aposta pel Corredor Mediterrani

El president de Mercadona, Juan Roig, va insistir ahir, en el marc de la presentació dels resultats de Mercadona, en la necessitat de desenvolupar el Corredor Mediterrani. “Tots els AVE surten i tornen al mateix lloc i no hi ha Corredor Mediterrani”, va criticar, alhora que va recordar que “Espanya no és només Madrid”. D’altra banda, també va advertir que les empreses han d’afrontar el repte de la digitalització. “Les empreses que no es digitalitzin desapareixeran”, va vaticinar l’empresari.

tracking