SEGRE

Tecnòleg i fan de les promocions, així és el comprador català

El 70% compra freqüentment a través d’internet, segons Acierto.com

Imatge d'arxiu de l'Eix Comercial de Lleida.

Tecnòleg i fan de les promocions, així és el comprador catalàSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 70% dels ciutadans admet realitzar de forma freqüent compres a través d’internet. Així es desprèn d’una enquesta del comparador d’assegurances Acierto.com realitzada amb motiu del Día Mundial del Consumidor, que se celebra aquest divendres. Segons el sondeig, el 62% dels consumidors espanyols es decanten per les adquisicions a través de la xarxa, en lloc de la física. Entre les raons per elegir l’ecommerce es troben l’estalvi de temps i la possibilitat d'analitzar diferents opcions sense dedicar massa temps i sense haver de desplaçar-se d’un establiment a un altre, segons Acierto.com. De fet, fins a 9 de cada 10 usuaris comparen i investiguen abans de comprar, i fins el 95% consideren que la seua decisió final ha estat presa després del coneixement adquirit durant aquest procés.

Els consumidors catalans, els que més comparen

També s’aprecien diferències per comunitats autònomes. Per exemple, els consumidors catalans són els que més comparen preus a través de la xarxa, i també els que més utilitzen els cupons descompte. Els usuaris catalans també són els que més tipus de productes compren a la xarxa, juntament amb els madrilenys, i els que més practiquen el showrooming, segons el sondeig del comparador.

El perfil de comprador online

Els que més compren a través d’internet són els homes menors de 25 anys (gairebé el 70% ho fan, un 14% més que elles). Tanmateix, un 26,7% de les dones menors de 25 anys utilitzen internet per fer consultes i comparacions, però finalitzen la compra en una botiga física (en el cas dels homes només ho fan un 19,6%).

Si ens fixem en els homes d’entre 55 i 65 anys, són 4 de cada 10 els que prefereixen realitzar la compra físicament prèvia comparació online. Les dones d’aquesta franja d’edat que s’afegeixen a aquesta tendència són només el 25,81%.

Un consumidor informat però voluble

D’altra banda, fins 7 de cada 10 enquestats va reconèixer haver comprat algun producte en veure un anunci. Per al 63%, visualitzar-lo va incrementar la seua confiança cap a la marca (el 15% fins i tot va comentar que la publicitat li donava més “catxé”). El 12% ho va fer perquè li va divertir l’espot i el 25% restant perquè va arribar a veure’s identificat.

El packaging tampoc no passa desapercebut, sinó que 3 de cada 5 va afirmar haver comprat algun article perquè tenia un envàs bonic. L’estudi del comparador també revela que fins el 62,5% adquireix productes rebaixats encara que no els necessiti. Això sí, el 23% va matisar que es tractava de béns “no peribles”.

D’altra banda, el 40% dels consumidors enquestats reconeix haver comprat online un producte després d’haver-lo vist utilitzat per un influencer a Instagram o altres xarxes socials. I els professionals del màrqueting ho saben: fins el 80% de les campanyes de màrqueting digital es valen d’ells.

tracking