SEGRE

COMERÇ EXTERIOR

Londres descarta taxes a la fruita encara que hi hagi Brexit sense acord

Aplicaria aranzels i quotes per al sector carni per protegir els seus productors || Els 27 veuen problemes per aplicar en data la nova PAC pel lent divorci

Quim Torra va analitzar ahir el pressupost d’Agricultura i la PAC amb la Permanent d’Unió de Pagesos.

Quim Torra va analitzar ahir el pressupost d’Agricultura i la PAC amb la Permanent d’Unió de Pagesos.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern britànic ha fet públic el règim aranzelari que vol aplicar a les importacions en cas que hi hagi un Brexit sense acord, segons el qual el 87 per cent dels productes que arribin al Regne Unit no haurien de pagar drets aranzelaris, entre els quals gairebé totes de les fruites i hortalisses, amb l’excepció del plàtan. Les empreses de Lleida van exportar l’any passat al Regne Unit productes alimentaris per un import de 68,612 milions d’euros. D’aquests, 36,72 milions van correspondre a fruites, 13,79 a carnis i 13,78 a oli.

Londres preveu quotes i aranzels per a alguns productes de sectors que vol protegir, com la carn de boví, corder, ocells de corral i alguns lactis. En el cas de mitjanes canals de porcs, preveu aplicar una taxa de 7,1 euros per cada cent quilos, mentre que se situaria en 6,8 +93,3 euros per cada cent quilos en cas de canals i canals mitjanes de boví, a més d’establir quotes d’entrada de caràcter trimestral.

Els 27 insten el Govern de Theresa May a justificar els motius per a un ajornament del Brexit

Segons el pla del Govern del Regne Unit, els aranzels nous que s’imposarien en cas d’un divorci sense acord es limitarien a una llista molt curta de productes, de 24 famílies. Per a la resta de productes, l’aranzel és del 0 per cent.

La llista s’ha fet pública després de les votacions de la setmana passada al Parlament Britànic i que han suposat un nou rebuig de l’acord de sortida i la sol·licitud a la UE d’un ajornament del Brexit. Ahir, el president del Parlament britànic, John Bercow, va aclarir que no es pot celebrar una nova votació sobre el mateix acord del Brexit, frustrant així els plans del Govern de Theresa May per superar l’actual crisi.

Alhora, ministres d’Exteriors dels Vint-i-set van instar el Govern de May a justificar els motius pels quals sol·licitaria ajornar el Brexit i van rebutjar avançar la seua preferència per una extensió més curta o més llarga de l’Article 50, que regula el procés de sortida d’un país del bloc.

Alhora, els països de la Unió Europea van constatar ahir la dificultat que la futura Política Agrícola Comuna entri en vigor a temps i alguns com Espanya van demanar ajuts als agricultors durant aquell període de “pròrroga”.

En el consell de ministres d’Agricultura, l’espanyol Luis Planas va considerar “molt previsible” el retard d’“almenys un any” a causa de la lentitud amb què avancen les discussions a nivell de la Unió Europea, alentides pel calendari de les eleccions europees i el Brexit.

tracking