SEGRE

EMPRESES NOUS NEGOCIS

BonÀrea comercialitza electricitat i preveu fer-ho amb gas a final d'any

El grup BonÀrea està basat en l’agroalimentació, però incorpora nous negocis i de fet pot comercialitzar electricitat a tot l’Estat (tret de les illes) i preveu entrar també en el negoci gasístic a finals d’any. Amb tot, la seua xarxa d’estacions de servei continua sent el pilar de la seua secció energètica.

La contínua expansió del grup BonÀrea ha impulsat el creixement espectacular de Guissona.

La contínua expansió del grup BonÀrea ha impulsat el creixement espectacular de Guissona.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El negoci energètic no és nou per al grup BonÀrea (l’antiga Corporación Alimentaria Guissona), però està creixent i incorporant noves línies. Fins ara BonÀrea Energia estava centrada en el subministrament de carburants, amb una xarxa de 53 gasolineres de marca pròpia. “Ara podem oferir el nou servei de comercialitzadora d’energia elèctrica”, expliquen des del grup.

Aquesta nova iniciativa va sorgir el 2014 per cobrir les necessitats de subministraments del seu negoci, com les botigues pròpies, els agrocentres, les gasolineres BonÀrea, les granges i les plantes productives. La raó que el va portar a prendre la decisió va ser que observava “carències en el servei rebut i tarifes que no ens satisfeien”. D’aquesta manera i després d’uns anys d’experiència interna, “hem apostat per poder oferir també aquest servei a clients externs, ja siguin relacionats amb nosaltres, com poden ser el cas de socis o clients per posar alguns exemples, com a tot el públic en general”.

L’antiga CAG manté inversions a Guissona mentre prossegueix el seu pla a Épila

Actualment BonÀrea està gestionant 128.000 MWh i el grup qualifica les previsions de creixement de futur com a molt bones a causa de l’acollida que té el nou servei. L’àmbit d’actuació és estatal encara que sense incloure les illes Balears ni les Canàries.

D’aquesta manera el hòlding amb seu a Guissona pot vendre llum a pràcticament qualsevol punt de l’Estat, ja que no hi ha una limitació geogràfica en aquest cas.

Quant a les tarifes, en publicita quatre de diferents, en funció de la potència contractada, unes de les quals està dirigida al subministrament en alta tensió.

Amb tot, aquest no és l’únic projecte en matèria energètica del hòlding, ja que està treballant en l’actualitat amb l’objectiu que a finals d’aquest any també pugui oferir el servei de comercialització de gas.

Amb aquests tres àmbits, carburants, llum i gas, BonÀrea Energia aposta per “un servei integral en el qual vol remarcar la relació qualitat-preu i la màxima transparència”.

Un grup líder que factura 1.674 milions i que creix també a Aragó BonÀrea és el producte d’una història que va començar fa seixanta anys de la mà d’un grup d’agricultors i ramaders i que avui s’ha convertit en un hòlding basat en l’agroalimentació però que continua creixent també amb nous negocis. Les últimes dades oficials situen la facturació del grup en 1.674 milions d’euros el 2017, amb un benefici net de 54,81 milions, cosa que la situa com l’empresa líder a la província. Es tracta d’unes xifres que, segons la mateixa companyia, consoliden el model de negoci totalment integrat, el que anomena “directe del camp” al client final sense cap intermediari. El negoci naix des dels socis de la Cooperativa de Guissona, com productors, per passar a la transformació al complex La Closa de la localitat de la Segarra i la distribució i comercialització a la seua xarxa de supermercats i botigues pròpies, com a negocis centrals. Però se n’hi afegeixen d’altres com el d’enginyeria i energia o sanitat animal i serveis agropecuaris. L’any 2018 passat havia previst un paquet d’inversions de 60 milions d’euros, la major part destinats a maquinària, robotització, logística, equipaments, millores ambientals i ampliació de les instal·lacions del centre alimentari La Closa. Tot plegat a banda de l’obertura de noves botigues o ampliació de part de la xarxa ja existent. Entre els seus projectes destaca, a més, el centre alimentari d’Épila, a Saragossa, que ocuparà un total de 170 hectàrees. El projecte preveu una inversió de 400 milions d’euros i la creació de 4.000 llocs de treball en una dècada. Aquest 2019 contempla treballs d’esplanació del terreny i inici de la urbanització. La construcció de les naus i equipaments estan previstes del 2021 al 2026, segons el projecte de BonÀrea.

tracking