SEGRE

Dos de cada tres treballadors diuen tenir problemes de conciliació

Si l’enquestat és dona i mare són més de 8 de cada deu

Dos de cada tres treballadors diuen tenir problemes de conciliació

Dos de cada tres treballadors diuen tenir problemes de conciliacióEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos de cada tres treballadors reconeixen tenir problemes per conciliar durant la seua jornada laboral amb la seua vida personal o familiar -67,8 %-, percentatge que s’eleva al 81 % quan es pregunta a dones treballadores amb fills o responsabilitats familiars. Són dades d’una enquesta realitzada per Adecco a un miler de treballadors, amb motiu del Dia Nacional de la Conciliació i la Coresponsabilitat, que mostra diferències entre homes i dones a l’hora d’analitzar els problemes de conciliar.

De tots els treballadors enquestats, el 67,8 % diu que els problemes de conciliació són més freqüents del que desitjarien, un 22,7% que li succeeix només esporàdicament i el 7,3 % diu que no tenir problemes mai.

Si l’enquestat és dona i mare són més de 8 de cada deu les dones que freqüentment tenen problemes per a conciliar i un 4,7 per cent diu no tenir-los mai. Les diferències també es produeixen respecte als treballadors que s’han acollit a alguna mesura de conciliació: el 68,7 % són dones, davant el 31,3 % dels homes.

Les principals mesures a què s’han acollit són la flexibilitat horària a l’hora d’entrar o sortir de la feina (el 41,9 %), disfrutar de dies de lliure disposició o d’assumptes propis per a temes personals (30,1%) i l’ús de permisos especials per acompanyar familiars a visites mèdiques (14,2 %).

En menor mesura, els treballadors enquestats van demanar reducció de jornada per maternitat o paternitat (el 7,3%, de les que el 95 % són dones) o teletreball (6,5%).

Respecte a les mesures que més valoren, la flexibilitat horària és el més apreciat pels treballadors (41,9 %), tenir una jornada intensiva (31,6%), poder teletreballar (15%).

tracking