SEGRE

FISCALITAT RENDA 2018

Hisenda truca a la porta amb l'IRPF

El 2 d’abril vinent arranca la campanya amb novetats, com el final de la tributació per ajuts de maternitat i paternitat || També es diu adéu a les ‘predeclaracions’ en paper

Imatge d’arxiu d’una oficina de l’Agència Tributària en plena campanya de la Renda.

Imatge d’arxiu d’una oficina de l’Agència Tributària en plena campanya de la Renda.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El final de la tributació per les prestacions de maternitat i paternitat, la reducció de quota per a rendes baixes o les deduccions més grans per a la inversió en noves empreses, famílies nombroses o despeses de guarderia figuren entre les novetats de la campanya de la renda 2018 que arranca el 2 d’abril.

En aquest sentit, la major part d’aquests canvis procedeixen de la Llei de Pressupostos del 2018, encara que l’exempció de tributació dels permisos de maternitat i paternitat es va produir per una sentència judicial, segons apunten l’Agència Tributària i els assessors fiscals d’Aedaf i REAF.

Entre les novetats es troba que els contribuents amb rendiments del treball procedents de dos pagadors inferiors a 12.643 euros no estan obligats a declarar. Encara que el nou llindar és de 14.000 euros anuals, a l’exercici 2018 només aplica des del 5 de juliol, per la qual cosa queda en 12.643 euros.

Tanmateix, aquests contribuents hauran de presentar declaració si volen rebre una eventual devolució. El llindar per als qui cobrin les seues retribucions del treball d’un sol pagador es manté en 22.000 euros anuals.

Els qui tinguin rendes inferiors a 16.825 euros es beneficiaran d’una reducció de la seua quota. Segons els Pressupostos de 2018, es tracta de 5.565 euros anuals per als qui ingressen menys de 13.115 euros i una quantitat proporcional a aquesta xifra per als qui guanyen entre 13.115 i 16.825 euros, si bé en aquest exercici la reducció només té efecte a partir del 5 de juliol del 2018, per la qual cosa la quantitat final es veurà reduïda en funció d’una sèrie d’ajustaments.

Els ingressos per prestacions de maternitat i paternitat cobrats el 2018 estan exempts del pagament d’IRPF. A més, la deducció per maternitat s’incrementa en 1.000 euros anuals –addicionals als 1.200 euros anuals que ja vigien– quan el contribuent sufragui despeses de custòdia en guarderia o centres d’educació infantil autorizats. Per a les famílies nombroses s’incrementa la deducció. L’augment és de 600 euros anuals (50 euros al mes) per cada fill a partir del quart per a la categoria general o del sisè per a la categoria especial, però a l’exercici 2018 només aplica d’agost a desembre, amb la qual cosa la deducció màxima serà de 250 euros.

Invertir en empreses de nova creació permet deduir-se un 30% dels imports, amb una base màxima de deducció de 60.000 euros (fins ara era el 20% i 50.000 euros).

També desapareix la possibilitat de sol·licitar la predeclaració de la renda en paper, encara que el contribuent podrà imprimir la vista prèvia del seu esborrany si vol comprovar-lo en paper.

tracking