SEGRE

AGRICULTURA ORGANITZACIONS AGRÀRIES

UP reclama unes pensions dignes i accions contra el despoblament

Adverteix que els jubilats de més edat amb prou feines cobren 620 euros mensuals || Celebra a Cervera la tercera assemblea de la Pagesia Gran amb 200 persones

El Paranimf de la Universitat de Cervera va acollir l’assemblea organitzada per Unió de Pagesos.

El Paranimf de la Universitat de Cervera va acollir l’assemblea organitzada per Unió de Pagesos.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els agricultors jubilats afiliats al sindicat Unió de Pagesos (UP) van reclamar ahir a Cervera unes pensions dignes i que l’administració s’involucri per impulsar accions que pretenen acabar amb el despoblament rural. Ho van fer en el marc de la tercera assemblea del sector social de la Pagesia Gran del sindicat, que va reunir més de 200 persones al Paranimf de la Universitat de la capital de la Segarra.

El responsable de l’àrea social d’Unió de Pagesos, Salomó Torres, va explicar que els afiliats de més edat, que s’acosten als 90 anys, estan cobrant 620 euros mensuals de pensió. “Amb aquesta quantitat no poden viure, per la qual cosa exigim que tots els col·lectius, en especial els més vulnerables, cobrin com el salari mínim interprofessional, que és d’uns 1.000 euros”, va afirmar Torres. Per la seua part, el portaveu de l’assemblea, Pep Suñé, va dir que “és necessari donar incentius a aquells que decideixen quedar-se al camp per evitar el despoblament rural” alhora que va apostar per “mantenir els serveis mínims: accés a la sanitat, a caixers automàtics, al comerç i a la mobilitat”. Suñé també va denunciar la “desprotecció” del col·lectiu, en especial d’aquelles persones que viuen en masies disseminades. Torres va indicar que l’objectiu de l’assemblea és “detectar les carències de les persones grans que viuen al món rural per vehicular les necessitats a l’administració local”.

El sindicat reclama a les administracions incentius per a aquells que decideixin quedar-se al camp

Finalment, el coordinador nacional d’UP, Joan Caball, va dir que més del trenta per cent dels titulars d’explotacions afiliats tenen més de 65 anys, per la qual cosa el sindicat compta amb uns 3.500 afiliats en edat de jubilació. L’assemblea se celebra cada dos anys, la primera, a l’Espluga de Francolí el 2014 i la segona, a Falset el 2016.

La Comissió de la Pagesia Gran d’UP està composta per Mercè Masip (Garrigues), Josep Maria Segués (Segrià), Joan Antoni Boldú (Segrià), Lluís Parés (Barcelona), Baldiri Farrés (Barcelona), Pep Suñé (Terra Alta), Marcel Colell (Solsonès), Montserrat Llosa (Baix Ebre), Francesc Riu (Baix Empordà), Joan Figueras (Tarragona), Jaume Cabré (Baix Camp), Josep Bertran (Barcelona) i Antoni Casademont (Alt Empordà).

tracking