SEGRE

Gairebé el 97% de les sentències sobre clàusules terra va afavorir el client

Una construcció de pisos.

Stoneweg inverteix 450 milions en promocions d'habitatges i oficines amb socis com SoriguéSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els jutjats especialitzats en clàusules abusives com les clàusules terra han dictat des de la seua posada en marxa, el juny de 2017, un total de 81.288 sentències, de les quals 78.760, el 96,89 %, han estat favorables al client. Així ho indiquen les dades del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que, juntament amb el Ministeri d’Economia i les comunitats autònomes, va engegar el juny de 2017 aquests jutjats especialitzats en clàusules terra, venciments anticipats, interessos moratoris, despeses de formalització d’hipoteca o hipoteques multidivisa.

El CGPJ ha publicat aquest dilluns les dades relatives al quart trimestre de 2018, període en què es va confirmar la tendència a l’alça -per sisè trimestre consecutiu- del nombre d’assumptes resolts per aquests jutjats. Així, en l’últim trimestre de 2018 aquests jutjats especialitzats van resoldre -bé per sentència, interlocutòria final o decret- un total de 30.673 assumptes, davant els 18.967 del trimestre anterior. Aquest increment sostingut del nombre d’assumptes resolts es produeix en paral·lel a la progressiva disminució dels nous casos, que s’ha reduït un 41,2 %, fins els 45.990.

Les mateixes dades del CGPJ indiquen que entre l'octubre i el desembre del 2018, aquests jutjats van dictar un total de 25.760 sentències, una xifra que triplica les registrades en el mateix període de 2017 (8.096). De la mateixa manera, en l’últim trimestre del 2018, la taxa de resolució -quocient entre el nombre d’assumptes resolts i el d’assumptes ingressats en un període determinat- va pujar el 66,7% molt superior al 43% del trimestre previ.

Les dades recopilades pel CGPJ indiquen que en el quart trimestre del 2018 la taxa de resolució va ser igual o superior al 50% en catorze de les disset comunitats autònomes, encara que va destacar Navarra (150,4 %), La Rioja (119,3 %) i les Canàries (101,4 %). Per sobre de la mitjana es van col·locar Galícia, Aragó, Múrcia, Astúries, Castella-la Manxa, País Basc i Castella i Lleó. En aquest grup es van situar també Extremadura i Comunitat Valenciana. Al contrari, les Balears, Cantàbria, Andalusia, Catalunya i Madrid es van situar per sota de la mitjana. Madrid va ser la que va tenir la taxa de resolució més baixa de tot Espanya en el quart trimestre, un 37,6 %.

tracking