SEGRE

El 50% dels empleats fa hores extra, la meitat sense cobrar

Segons un estudi d’Infoempleo i Adecco

El 50% dels empleats fa hores extra, la meitat sense cobrar

El 50% dels empleats fa hores extra, la meitat sense cobrarEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La meitat dels treballadors treballa hores de més, segons un estudi elaborat per les empreses de recursos humans Infoempleo i Adecco, que destaca a més que més de la meitat d’ells ho fa sense cobrar-les. L’informe, elaborat partint de 3.800 enquestes, assenyala que el 51,1% dels treballadors assegura treballar hores de més, una taxa que no obstant això s’ha reduït deu punts respecte a l’any passat.

No obstant, dels treballadors que diuen realitzar hores extra, el 40% no rep contraprestació alguna per això, en tant que al 12,6 % d’ells els ofereixen a canvi prendre descansos.

El 47,3% restant assegura que sí que rep compensació econòmica o també en temps, encara que a la pràctica totalitat dels casos no pel cent per cent del temps dedicat.

Preguntats sobre si les seues empreses cotitzen a la Seguretat Social per les hores extra que realitzen al llarg de l’any, el 41% diu que no i el 27,88% assegura que no ho sap. Només el 31,2 % confirma que la companyia en la qual treballa informa a la Seguretat Social de les hores extra i paga la part corresponent per elles.

L’estudi revela també que més de la meitat dels treballadors reconeix que treballa en una cosa relacionada amb els seus estudis, encara que gairebé la meitat d’ells assegura que el seu lloc està per sota de la seua formació i qualificació.

D’altra banda, la falta de motivació en el seu treball és esmentada per gairebé la meitat dels empleats a Espanya, una cosa que atribueixen a l’absència de valoració professional en la seua feina. Així, el 57,2 % dels enquestats assegura que està en aquests moments buscant una altra feina, la meitat d’ells per millorar les seues condicions, malgrat que està content amb la feina, mentre que sis de cada deu empleats no vol jubilar-se en la seua empresa actual i aspira a canviar.

El principal motiu per canviar de feina és el salari, segons sis de cada deu enquestats que, en segon lloc, citen les oportunitats de desenvolupament professional.

Preguntats per la finalitat del conjunt de polítiques públiques en matèria d’ocupació, la meitat dels treballadors creu que persegueixen reduir la taxa d’atur i un terç opina que només serveixen per recaptar fons a través d’impostos.

tracking