SEGRE

EMPRESA INVERSIÓ

BonÀrea ja té la llum verda d'Aragó per començar obres a Épila

La DGA licita la urbanització exterior del complex per gairebé 23 milions || El grup de Guissona invertirà un total de 400 milions en la plataforma agroalimentària

Autoritats i cúpula de BonÀrea, amb Jaume Alsina al capdavant, ahir a Saragossa.

Autoritats i cúpula de BonÀrea, amb Jaume Alsina al capdavant, ahir a Saragossa.GOBIERNO DE ARAGÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president, Jaume Alsina, i la cúpula de BonÀrea es van desplaçar ahir a Saragossa amb motiu de l’aprovació definitiva del Pla d’Interès General d’Aragó (PIGA) de BonÀrea, al qual va donar llum verda ahir el Consell de Govern de la Diputació General d’Aragó. Amb el PIGA, es portarà a terme l’ordenació urbanística detallada de 242 hectàrees al terme municipal d’Épila, on la firma lleidatana aixecarà una plataforma agroalimentària. D’aquesta superfície, el Govern aragonès ja n’ha expropiat les 146,1 hectàrees que es necessiten, i que la corporació lleidatana ja ha adquirit. La resta de la superfície era propietat de l’empresa. En paral·lel, l’Executiu de Javier Lambán va encomanar a Sòl i Habitatge d’Aragó (SVA, per les sigles en castellà) que iniciï la contractació de l’execució i direcció de les obres d’infraestructures i sistemes generals supralocals i urbanització d’acord amb el PIGA. A més, va autoritzar aquesta empresa pública perquè gestioni el contracte d’execució de les obres de la primera fase de la urbanització exterior per un import de 22.983.047,23 euros, més IVA.

Entre altres actuacions previstes, figuren la xarxa de sanejament, subministrament elèctric i de gas, a més de la creació de vials, voreres, cruïlles, zones verdes, per a la qual cosa BonÀrea aportarà 5,13 milions d’euros. La inversió total prevista per la firma en la urbanització de la seua parcel·la és de 148.524.952,28 euros. Igualment, el conseller aragonès d’Ordenació del Territori, José Luis Soro, va afegir que els treballs inclouran la preparació d’una altra àrea industrial de 35,3 hectàrees, limítrofa amb El Sabinar, que forma part del pla i amb què es pretén atreure més empreses a Épila.

BonÀrea començarà les obres el mes que ve i preveu que estiguin acabades l’any 2021

En aquest sentit, Jaume Alsina va manifestar que les obres de la plataforma que el grup lleidatà ha projectat a Épila començaran el mes que ve i finalitzaran l’any 2021. Tan sols el moviment de terres inicial per condicionar els terrenys, situats al costat del polígon industrial El Sabinar i a l’autovia A-2, requeriran una inversió inicial de vint milions d’euros.

En total, el cost de les instal·lacions de BonÀrea a Épila, que crearan més de 4.000 llocs de treball directes d’aquí a una dècada, ascendirà a més de 400 milions d’euros. Així les coses, Alsina va remarcar que el més important és el “suport” que suposa BonÀrea per comercialitzar la producció dels agricultors i ramaders que formen part de la cooperativa.

tracking