SEGRE

AUTOMOCIÓ MERCAT

La venda de cotxes creix a Lleida però cau a Catalunya i tot l'Estat

La matriculació de turismes i totterrenys supera les 2.000 unitats fins al març, un 5,64% més || Els de gasolina gairebé dupliquen els de tecnologia dièsel

Diversos treballadors inspeccionen una carrosseria després de passar per la zona de pintura.

Diversos treballadors inspeccionen una carrosseria després de passar per la zona de pintura.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mercat automobilístic de Lleida manté aquest any un comportament particular, amb un repunt de les matriculacions mentre que el sector a Catalunya i el conjunt de l’Estat es ressent per la incertesa, en especial entorn de la futura legislació sobre el dièsel i els vehicles de combustió en general en les pròximes dècades.

Lleida acumula un total de 2.022 matriculacions en el primer trimestre de l’any, amb un repunt del 5,64% respecte al mateix període del 2018, segons les dades de les associacions de fabricants (Anfac), concessionaris (Faconauto) i venedors (Ganvam). Tanmateix, Catalunya acumula un retrocés del 5,4% (amb 44.024 matriculacions) mentre que en el conjunt del mercat estatal la caiguda és encara més acusada, amb un 6,88%. L’anàlisi del mes de març també revela un augment de vendes a Lleida, en aquest cas del 4,76% i 726 unitats noves inscrites a la Direcció General de Trànsit.

Les vendes de cotxes a Espanya encadenen el seu pitjor període des de la crisi amb set mesos a la baixa

Els lleidatans continuen apostant ara per la compra de turismes i totterrenys de gasolina, després dels anuncis per part del Govern central sobre les restriccions en l’horitzó del 2030 per als de gasoil. En concret, aquest any s’han venut a Lleida 1.189 cotxes de gasolina davant 648 dièsel i uns altres 185 d’altres tipus de tecnologies. Al març, la proporció ha sigut de 427 de gasolina per 239 dièsel i 60 en el capítol d’“altres”. La situació quant a l’elecció del combustible és similar tant a Catalunya com a l’Estat, que estan deixant enrere la dieselització del nou parc.

L’aposta per altres combustibles, encara que va guanyant empenta, continua sent clarament minoritària. Per posar un exemple, en els tres primers mesos d’aquest any s’han matriculat a Lleida 141 turismes i totterrenys híbrids, davant els 106 del mateix període de l’any passat.

En tres mesos s’han venut 29 cotxes elèctrics, mentre que un any enrere amb prou feines van representar set matriculacions. Per la seua part, la venda de cotxes propulsats per gas es manté pràcticament sense canvis, amb 15 vendes en els tres primers mesos de l’any davant les 14 del 2018.

A l’hora d’analitzar l’evolució de les vendes en el conjunt de l’Estat, les patronals es mostren preocupades perquè amb la caiguda al març encadenen el seu pitjor període des de la crisi amb set mesos a la baixa. Demanen incentius per a la compra, com els que s’han establert al País Basc i que han revitalitzat les matriculacions.

tracking