SEGRE

DISTRIBUCIÓ BALANÇ DEL 2018

Mercadona compra a empreses de Lleida més de 49 milions de quilos de fruita

Una de les bosses de plàstic reciclat que utilitzarà Mercadona.

Una de les bosses de plàstic reciclat que utilitzarà Mercadona.MERCADONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mercadona va comprar l’any passat un total de 49,3 milions de quilos de fruita a empreses de la província de Lleida i va invertir sis milions d’euros en la reforma de tres dels seus establiments de la província, segons va informar ahir la cadena de distribució presidida per Juan Roig.

En concret, la cadena va comprar 56,6 milions de quilos de peres, pomes, préssecs i nectarines, principalment, a Catalunya, de les quals 49,3 corresponen a firmes de Ponent com Catafruit, Nufri, Golden Export o Frifruit. Aquests no són els únics proveïdors locals i, per exemple, Mercadona cita el cas de les 445.700 coques d’escalivada que va adquirir al llarg de l’exercici passat a Productes Artesanals Melendres, firma de Castelló de Farfanya.

La cadena inverteix 6 milions en la remodelació de tres dels seus súpers de la província

En el capítol d’inversions, destaquen les dutes a terme per a la reforma d’establiments i adequar-los al seu nou model, que Mercadona qualifica com a “botiga eficient”. En el cas de Lleida, Mercadona va destinar l’any passat 6 milions a la reforma de tres dels seus catorze supermercats a les comarques de Ponent; es tracta dels coneguts com Copa d’Or i Nou Forn en el cas de la capital del Segrià i d’un altre a Mollerussa.

Mercadona va tancar l’exercici 2018 amb un volum de compres a Catalunya de 3.779 milions d’euros, un 4 per cent més que el 2017, una plantilla de 13.125 empleats, amb 230 nous llocs de treball, i 259 establiments. En un comunicat, la cadena de distribució valenciana va voler destacar que la xifra de compres “reflecteix l’aposta sostinguda pel teixit català i, especialment, pel sector agroalimentari”.

tracking