SEGRE

IKEA provarà un sistema de lloguer de mobles

L’empresa controlarà la propietat del producte per assegurar-se que sigui utilitzat tantes vegades com sigui possible abans de ser reciclat

IKEA provarà un sistema de lloguer de mobles

IKEA provarà un sistema de lloguer de moblesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cadena sueca de mobles i objectes per a la llar IKEA va anunciar aquest dimecres un projecte per impulsar un sistema de lloguer de mobiliari en una trentena de països. El model ja ha començat a provar-se de forma experimental a Suïssa, Polònia, Suècia i Holanda i s’estendrà a més països el proper any.

IKEA controlarà la propietat del producte per assegurar-se que sigui utilitzat "tantes vegades com sigui possible abans de ser reciclat", dins d’un pla per a apostar per un model de negoci més sostenible i més flexible per als clients, segons un comunicat. La direcció del projecte anirà a càrrec d’Ingka Group, societat que concentra el 90 % de les vendes d’IKEA.

Ingka Group és un dels onze grups que tenen i operen els canals de venda de la marca sueca sota acords de franquícia amb Inter IKEA Systems, el propietari del concepte IKEA. En el cas de Suècia, per exemple, IKEA pretén dirigir-se inicialment només a empreses, per estendre després el model al sector públic. "Provarem com poden funcionar diferents models de lloguer i si és possible fer-ho a gran escala", consta en un comunicat.

La cadena més gran del món en comerç de mobles va reiterar el seu objectiu d’impulsar nous models de negoci circulars i d’impulsar el consum sostenible per tenir un impacte climàtic positiu el 2030.

IKEA va obtenir l’últim any fiscal (setembre de 2017-agost de 2018) vendes per valor de 38.800 milions d’euros, amb un augment interanual del 4,5%.

tracking