SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

La pujada del salari mínim dispararà costos entre els agricultors de Lleida

Un moment de la jornada celebrada ahir a Lleida.

Un moment de la jornada celebrada ahir a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pujada del Salari Mínim Interprofesional (SMI) fins als 900 euros afectarà de ple el compte de resultats d’una bona part dels agricultors de Lleida. Així va quedar ahir de manifest en una jornada organitzada ahir pel Col·legi de Graduats Socials de Lleida, la Mútua Intercomarcal i Esofitec-Wolters Kluwer. La vicepresidenta del Col·legi, Montse Cerqueda, va explicar que l’increment del 22,3% repercuteix també en els costos socials, les cotitzacions que els agricultors han de pagar per la contractació, per exemple, dels peons agrícoles. Va destacar l’impacte tenint en compte els marges que poden tenir els agricultors a l’hora de vendre els seus productes.

L’impacte de la pujada de l’SMI s’ha sentit en altres sectors també, com en el cas de les perruqueries, ja que el sou previst per al personal auxiliar era inferior a aquests 900 euros.

En la jornada d’ahir es van analitzar també altres aspectes que afecten el sector agrari. Entre aquests, Cerqueda va apuntar que es preveu una bonificació per a aquells agricultors i ramaders que converteixin empleats temporals o fixos discontinus, però amb l’obligació de mantenir aquesta situació almenys durant dos anys. En cas de no complir amb aquest període, es veurien obligats a tornar l’ajuda.

tracking