SEGRE

BANCA CONFLICTE

CaixaBank celebra la junta en ple enrenou per l'ERO

Crítiques als sous de la cúpula i de la infanta Cristina || El president diu que l’entitat en sortirà reforçada a llarg termini

Gortázar i Gual, ahir, a la junta d’accionistes de CaixaBank.

Gortázar i Gual, ahir, a la junta d’accionistes de CaixaBank.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

CaixaBank va celebrar ahir la junta d’accionistes al Palau de Congressos de València en ple enrenou per l’ERO que afectarà 2.157 treballadors, entre acomiadaments i mobilitats forçoses, i que preveu escometre una reducció del 18% en el nombre d’oficines. A la junta, l’entitat va aprovar els resultats de l’any passat, que va presentar un benefici de 1.985 milions d’euros, un 17,8 per cent més que a l’exercici anterior. Igualment, es va donar llum verda al repartiment d’un dividend complementari en efectiu de 0,10 euros bruts, que elevarà a 0,17 euros el total pagat amb càrrec al resultat de l’any 2018 i implicarà repartir un 51% del benefici entre accionistes. Els accionistes també van donar el vistiplau a la continuïtat de Gonzalo Gortázar com a conseller delegat de CaixaBank. A l’auditori valencià també van prendre la paraula els representants sindicals, que van mostrar la seua “decepció”, “tristesa” i “indignació” per l’ERO a l’entitat en un context en el qual el consell d’administració del banc “costa 14 milions” a l’entitat. “El conseller delegat cobra 3,5 milions per a què?”, es van qüestionar. Així mateix, també es van preguntar si la infanta Cristina de Borbó estarà afectada per l’ERO. En aquest punt, va sortir al pas el president de CaixaBank, Jordi Gual, que va subratllar que “la infanta no és empleada de CaixaBank”. “És empleada de la Fundació Bancària La Caixa, accionista de CriteriaCaixa, i CriteriaCaixa, accionista del 40% de CaixaBank”, va puntualitzar el màxim mandatari de l’entitat.

En paral·lel, un centenar de treballadors es van concentrar a l’exterior del Palau de Congressos de la capital del Túria per denunciar la “purga” efectuada per CaixaBank a través de l’ERO. «Això és una purga, a qui no se’n vulgui anar li diran “tu et mous aquí i, si no, t’acomiado”», va denunciar la responsable de Comunicació de CCOO a CaixaBank, Ruth Bolaños.

tracking