SEGRE

La pesta porcina a la Xina incrementa el preu del porc a Mercolleida

La llotja lleidatana crea una comissió per elaborar el Pla estratègic que reafirmi el seu lideratge en el mercat agroalimentari nacional i internacional

El consell d'administració de Mercolleida.

La pesta porcina a la Xina incrementa el preu del porc a MercolleidaJavi Martín / Ajuntament de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mercolleida elaborarà un pla estratègic que permeti l’entitat "consolidar-se i reafirmar el seu lideratge en el mercat agroalimentari en l’àmbit nacional i internacional". El Consell d’Administració reunit aquest divendres, presidit per l'alcalde, Fèlix Larrosa, ha aprovat la redacció d’aquest pla i ha creat una comissió per tirar-lo endavant, formada pels consellers Rossend Saltiveri, Ramon Armengol i Josep Presseguer.

El document inclourà un estudi comparatiu dels mercats de preus del sector per saber quin és el posicionament actual, així com els resultats i l’experiència assolida fins ara.

Un dels punts que es formularan és la sinergia amb altres entitats que operen en la promoció econòmica, especialment dels sectors agroalimentaris, com pot ser GlobaLleida, el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari, la UdL o la Generalitat de Catalunya.

Mercat Xinès

D'altra banda, el preu del porc referenciat a Mercolleida ha registrat des de fa setmanes un increment considerable, de més de 32 cèntims. Ha evolucionat des de 1,036 €/kg a principis de febrer a l’actual 1,36 €/kg. Segons Mercolleida, aquest increment es deu a l’afectació de la pesta porcina africana a la Xina i la incidència que està tenint en el mercat porcí mundial.

El Consell d’Administració de Mercolleida ha donat a conèixer el bon funcionament dels mercats i de la tasca informativa que se n’ha fet al respecte. Des del consell d'administració han destacat que la informació detallada que ofereix la llotja ha tingut una repercussió positiva en els operadors del mercat porcí estatal. Segons l'informe, es parla d'una reducció del 20% d'efectius a la Xina, fet que ha repercutit en un increment del preu del porc en viu al mercat d'arreu.

tracking