SEGRE

Lleida, amb la inflació més alta de Catalunya

L'IPC a les comarques lleidatanes se situa en l'1,7% interanual

L’Eix, ple de parades l’últim dia del Mercat de les Rebaixes.

L’Eix, ple de parades l’últim dia del Mercat de les Rebaixes.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Índex de Preus de Consum (IPC) a la demarcació de Lleida va pujar sis dècimes al març respecte al mes anterior, fins a situar la taxa interanual en el 1,7%, cinc dècimes més que el febrer, segons les dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Segons aquestes xifres, la demarcació de Lleida té la inflació més alta de Catalunya i una de les més elevades de l'Estat, només superada per la d'Àvila i Zamora.

En termes anuals, els increments més destacats es van produir al transport (+2,9%), en l'habitatge i els restaurants i hotels, ambdós amb una pujada del 2,8% i l'ensenyament (+2,3%), mentre que va caure en l'oci i la cultura (-2,1%). 

En el conjunt de Catalunya, els preus van pujar quatre dècimes al març en comparació amb el mes anterior i van fixar la inflació interanual en l'1,4%, tres dècimes més que el febrer.

Pel que fa al conjunt de l'Estat espanyol, l'IPC també es va incrementar en quatre dècimes en termes mensuals, i la taxa interanual es va situar al març en l'1,3%, dos dècimes més que el febrer.

tracking