SEGRE

SOCIETAT

Jubilats reclamen calcular les prensions en funció de l’augment dels preus

Protestes a 280 localitats, entre elles Lleida

Jubilats reclamen calcular les prensions en funció de l'augment dels preus

Jubilats reclamen calcular les prensions en funció de l'augment dels preusITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els jubilats han reclamat Govern central un el càlcul de la pujada de pensions en funció de l’índex de preus de consum (IPC) en una concentració celebrada a diverses províncies, entre elles Lleida -amb mig de centenar de persones- en la que han denunciat les pretensions d’alguns sectors a favor de la privatització d’aquest sistema.

"Volem que les pensions pugin vinculades a l’IPC real", van corejar els jubilats en la concentració i en van exhibir pancartes en les quals figuraven una amb la menció "governi qui governi les pensions es defensen" i una altra demanant el vot per a "qui defensi la teua pensió".

La manifestació d’A coruña va estar convocada per l’associació Modepen, el portaveu de la qual, Manuel Gundín, va explicar que aquesta és una rèplica d’altres concentracions celebrades en unes altres 280 localitats de l’Estat per reclamar pensions més ajustades a l’augment del nivell de vida.

Al voltant de mig centenar de manifestants van demanar "la continuació del sistema públic de pensions a mitjà i llarg termini", ha indicat una de les integrants de Modepen, Llum Marcos, i temen que el denominat pacte de Toledo es quedi en "foc d’encenalls" si la Unió Europea acorda afavorir la privatització.

Les autoritats "ens diran que ha estat Brussel·les qui ho ha aprovat", ha argumentat Marcos, qui ha coincidit amb Gundín que la decisió sobre el model a seguir i les seues reivindicacions "va per a llarg".

A la concentració a la zona de l’Obelisc d’A Coruña van acudir representants de l’Ajuntament, així com diputats autonòmics i del Congrés dels Diputats de la formació En Marea.

La candidata d’En Marea als pròxims comicis generals, Ana Seijas, ha indicat que el seu partit defensa "la jubilació als 65 anys i el sistema públic de pensions en contra de la mercantilització" perquè "si al capital privat els interessa les pensions és perquè són rendibles", ha dit.

"No permetrem que les nostres pensions passin a mans privades", ha assenyalat Seijas i ha afegit que la seua formació aspira a defensar davant del Congrés dels Diputats un salari mínim interprofessional de mil euros.

tracking