SEGRE

TECNOLOGIA INNOVACIÓ

Una firma lleidatana crea la màquina de tall làser més gran del món

Jordi, de Torrefarrera, amb la participació d’Horfana, de Soses || Preveuen construir-ne quatre més, que viatjaran a Amèrica

Operaris treballen en la màquina de tall per làser més gran del món, divendres, a Torrefarrera.

Operaris treballen en la màquina de tall per làser més gran del món, divendres, a Torrefarrera.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una empresa lleidatana ha construït la talladora per làser més gran del món. Establerta al Polígon Industrial Les Comes de la localitat de Torrefarrera i amb més de trenta anys de trajectòria a l’esquena, la firma Jordi Tech & Innovation ha estat l’encarregada de dissenyar i construir aquesta colossal màquina que, de llarg, mesura un total de 42 metres. Així mateix, també compta amb un doble capçal inclinable interpolat, que treballa amb cinc eixos.

Tal com va explicar el gerent de la companyia, Pere Quintana, la màquina ha estat acoblada a les instal·lacions de Jordi Tech & Innovation a Torrefarrera. Tanmateix, per transportar-la a Mèxic, lloc en el qual una corporació nord-americana la utilitzarà per a la construcció de fanals, s’haurà de desmuntar la talladora. Després, una vegada arribi a la seua destinació, a l’altre costat de l’oceà Atlàntic, s’haurà de muntar de nou.

La talladora mesura 42 metres de llarg i compta amb un doble capçal inclinable interpolat

A banda dels operaris de l’empresa de Torrefarrera, que compta amb un total de trenta treballadors, també han participat en el soldatge de la màquina els empleats d’Horfasa, companyia ubicada al polígon industrial Les Planes de la localitat de Soses i dedicada des de fa pràcticament quatre dècades a serveis relacionats amb la caldereria, la deformació i transformació metàl·lica, i el subministrament de materials fèrrics.

D’altra banda, des de Jordi Tech & Innovation van explicar que, a més d’aquesta talladora làser, està previst construir almenys quatre màquines més idèntiques. D’aquestes, tres aniran a parar a mans del mateix fabricant, i tindran com a destinació Mèxic, una de les màquines, i els Estats Units, les altres dos. La quarta restant, d’altra banda, serà adquirida per una altra companyia nord-americana dedicada al sector nuclear i s’instal·larà en territori nord-americà.

tracking