SEGRE

REMADERIA POLÈMICA

Animalistes 'prenen' deu hores un escorxador de Catalunya

A Riudellots de la Selva i s’emporten set porcs || Els Mossos acaben desallotjant els activistes de la sala de sacrifici

Imatge d’una granja de porcs de la província de Lleida.

Imatge d’una granja de porcs de la província de Lleida.J. MARTÍNEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van desallotjar ahir un centenar d’animalistes que van ocupar, durant més de deu hores, l’escorxador Friselva de Riudellots de la Selva. Van entrar a les instal·lacions cap a les tres de la matinada, es van endur set porcs i es van encadenar a la línia de producció. Després que l’empresa interposés denúncia, els agents van negociar amb els activistes perquè deixessin la protesta però, finalment, els van haver de treure. Segons van assenyalar fonts policials, hi va haver dos detinguts per haver-se resistit a l’actuació dels Mossos. 269 Libération Animale reivindica l’acció de protesta i denuncien la matança d’animals. Friselva, per la seua banda, assegura que compleixen la normativa de benestar animal.

Els agents van començar el desallotjament a les deu del matí i, per fer-ho, van haver de trencar les cadenes i els cadenats amb què els manifestants s’havien lligat en filera a l’interior. Segons els Mossos, els activistes es van resistir passivament al desallotjament excepte dos que van acabar detinguts per haver-se resistit al desallotjament. Els atribueixen delictes d’atemptat a agent de l’autoritat i resistència. En total, els agents van identificar 126 persones, la majoria francesos, a més d’alemanys, belgues i espanyols.

Un grup de persones ja va entrar en una granja de porcs el mes de març passat

L’adjunta a gerència de Friselva, Ángeles Serrat, va recalcar que tenen el certificat Aenor de benestar animal des del 2017. Unió de Pagesos va reclamar a l’administració que “faci complir la normativa de bioseguretat i seguretat alimentària” davant de l’acció dels animalistes. La conselleria d’Agricultura, per la seua banda, va condemnar l’entrada. El 18 de març passat, un grup de persones va accedir a una granja de porcs de Sant Pere de Vilamajor.

tracking