SEGRE

LABORAL INDICADORS

Sobirà, Alta Ribagorça i Noguera tenen la taxa d'atur juvenil més alta de tot Catalunya

Al voltant del 20 per cent del total de desocupats tenen menys de trenta anys || Gairebé la meitat dels demandants d’ocupació a la Segarra busquen llocs de treball en els quals no s’exigeixi qualificació

Sala d’espera de l’oficina de l’atur del carrer Acadèmia de Lleida.

Sala d’espera de l’oficina de l’atur del carrer Acadèmia de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les comarques del Pallars Sobirà, Alta Ribagorça i Noguera van tancar l’any passat com les que més proporció d’atur juvenil registraven de tot Catalunya, segons es desprèn de les dades que ha ofert la conselleria de Treball. Així, els menors de 29 anys sense feina al Sobirà representaven el 21,8% del total de parats de la comarca que, a 31 de desembre, tenia una xifra total de desocupats de 216 persones. A la Ribagorça, per la seu part, eren el 20% dels 90 desocupats que tenia aquesta comarca al tancament del 2018. Al seu torn, a la Noguera, els joves de fins a 29 anys desocupats sumaven el 18,5 per cent de l’atur total en aquesta circumscripció.

En paral·lel, a 31 de desembre, la Noguera també presentava un alt percentatge de demandants d’ocupació de llocs de treball no qualificats, el 44,3 per cent, únicament superada per la Segarra, amb una proporció del 44,8 per cent del total de peticionaris. Als antípodes d’aquesta estadística hi havia la Cerdanya, que engloba alguns pobles lleidatans. En aquesta comarca, el 21 per cent dels demandants d’ocupació buscaven, al finalitzar l’any passat, un lloc per al qual no s’exigís cap classe de qualificació. De la mateixa manera, es dóna la circumstància que l’Alta Ribagorça és la tercera comarca catalana amb més proporció de desocupats amb baix nivell formatiu, el 31,1 per cent, un total de vint-i-vuit persones.

Per la seua banda banda, la comarca de l’Urgell és la que presentava un percentatge més elevat d’aturats que no tenen dret a percebre cap mena de prestació ni de subsidi de tot Catalunya. Així doncs, a 31 de desembre, 1.020 dels 1.777 aturats de la comarca no cobraven ajuts, el 57,3% del total dels desocupats.

Amb tot, Aran va acabar el 2018 amb la taxa d’atur registral més baixa de Catalunya, un 4,4% i 206 desocupats. Al darrere, la Cerdanya, amb una taxa del 5,4% i 438 persones sense feina, i l’Alta Ribagorça, amb el 5,8%.

Fins a 28 persones afectades per ERO a Lleida fins al mes de març Un total de vint-i-vuit lleidatans es van veure involucrats en els quatre expedients de regulació d’ocupació (ERO) registrats a la demarcació durant el primer trimestre d’aquest any. En el mateix període de l’any passat, fins a cinquanta-tres persones s’havien vist afectades per aquest tipus de processos laborals a Lleida. Concretament el mes de març, fins a nou treballadors lleidatans es van veure immersos en l’únic ERO que es va produir, que va ser d’extinció de la relació laboral. Per comarques, els treballadors involucrats en ERO aquest any s’han distribuït entre el Segrià, el Pla d’Urgell i el Pallars Sobirà. A la circumscripció amb capital a Lleida hi va haver vint persones afectades. Per la seua part, al Pla la xifra d’afectats es va situar en sis persones i al Sobirà, en dos. Al conjunt de Catalunya, fins a 1.803 persones s’han vist involucrades en expedients de regulació d’ocupació entre els mesos de gener i març.

tracking