SEGRE

COMERÇ AGROALIMENTARI

Asaja denuncia “frau” en la venda com a figueres de cebes que no ho són

Asaja diu que les de l’esquerra són figueres i les de la dreta, no.

Asaja diu que les de l’esquerra són figueres i les de la dreta, no.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Asaja Lleida denuncia que s’està comercialitzant com la varietat figueres cebes que no ho són, la qual cosa representa un “frau que danya el sector productor i el consumidor”. Així ho afirmen fonts de l’organització agrària, que anuncia la presentació d’una denúncia davant de les autoritats catalanes de Consum.

En concret, apunta a una companyia amb seu al mercat central barceloní i que comercialitza com a varietat de qualitat cebes que tindrien el seu origen a l’Índia i Egipte i amb característiques molt diferents de la figueres.

La producció autèntica és una varietat de qualitat, especialment utilitzada per al seu consum en fresc, com poden ser les amanides, i que té un nivell de sucres superior a altres de més comunes a l’hora de cuinar. La varietat figueres s’està pagant a al voltant d’1,20 euros el quilos al productor, segons assenyala el sindicat agrari, que explica que n’ha comprat en supermercats de Lleida a 2,49 euros al consumidor.

“L’altra s’importa a tot just 20 o 30 cèntims el quilo i es veu als supermercats hard discount a 1,49 euros, cosa que dóna idea del negoci.” A més, no té la dolçor de l’autèntica i va en detriment del consum, segons Asaja, que preveu fer una anàlisi de químics de les cebes.

tracking