SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

L'abonament de la paga extra als funcionaris, en risc

El Govern diu que Madrid vol portar al Constitucional el pagament d’endarreriments || Afecta més de 14.000 empleats a Lleida

Imatge d’arxiu d’una protesta contra les retallades a Lleida.

Imatge d’arxiu d’una protesta contra les retallades a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, i el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, han denunciat aquest dijous que el Govern del PSOE “vol impugnar” al Tribunal Constitucional el retorn de les pagues extra als empleats públics. Aquesta mesura afecta més de 14.000 empleats públics de la Generalitat a Lleida. L’executiu socialista “fa el que no es va atrevir el PP”, va lamentar Aragonès, defensant el pagament de les “extres pendents a mestres, metges, mossos i empleats públics” en general.

L’Executiu català ha enviat un requeriment al Govern central per negociar sobre la tornada de les pagues extra del 2013 i 2014 acordada amb els sindicats de la funció pública i “evitar el recurs d’inconstitucionalitat”.

El compromís del Govern és pagar aquest any el 40% de la paga extra anul·lada el 2013

En un tuit, Aragonès va advertir que “mal que els pesi” el Govern continuarà “tornant els diners perduts durant la crisi”.

Puigneró, encarregat de la funció pública a l’Executiu, va lamentar que el gabinet de Pedro Sánchez vulgui invalidar el decret i va insistir que la Generalitat “defensarà els drets socials i laborals dels catalans”.

Segons la carta que el ministeri de Política Territorial ha enviat al Govern, Madrid veu “determinades discrepàncies” en els articles 1 i 2 del decret llei de la Generalitat i demana parlar en el marc de la bilateral per obrir una “cooperació per evitar el recurs d’inconstitucionalitat “.

El Govern va deixar de pagar les dos pagues extra anuals de 2012, 2013 i 2014 arran de la crisi econòmica i no va ser fins al 2016 que, després d’un acord amb els sindicats de la funció pública, va començar a tornar de forma íntegra les pagues del 2012 al llarg de tres anys: 2016, 2017 i 2018. Quant a la paga del 2013, el desembre de l’any passat, es va pactar tornar les pagues d’aquell any i el 2014 en un termini màxim de quatre anys.

El compromís és que aquest 2019 el Govern de la Generalitat aboni el 40 per cent de la del 2013 (un 10 per cent ja s’ha tornat els primers mesos d’aquest any).

tracking