SEGRE

ENERGIA BALANÇ

El preu de la llum es dispara un 23 per cent aquest mes d'abril

Imatge d’arxiu d’una refineria de gas i petroli.

Imatge d’arxiu d’una refineria de gas i petroli.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La llum registra nous augments el mes d’abril. En concret, el preu mitjà de l’electricitat fins divendres passat, dia 19, s’ha disparat un 23 per cent respecte al mateix període de fa un any i és un 8 per cent més elevat que el mes de març passat. Entre els motius d’aquest augment, segons Voxpopuli, hi ha el fet que torna a aplicar-se una altra vegada l’impost del 7 per cent a la generació, suspès pel Govern socialista el mes d’octubre durant sis mesos per contenir el preu de l’electricitat.

El preu mitjà fins al 19 d’abril és de 52,22 euros el megawatt hora (MWh), davant els 42,45 euros d’abril del 2018 (fins al mateix dia) i els 48,51 euros del març d’aquest any.

D’altra banda, el preu de barril de petroli de qualitat Brent, de referència per a Europa, va arribar ahir a cotitzar en 74,70 dòlars, davant els 74,04 del tancament de dilluns, el nivell més alt des del novembre del 2018 arran de la decisió dels Estats Units de posar fi a la moratòria de què gaudien vuit països en les compres de cru procedent de l’Iran, que provoca el malestar de la Xina, un dels clients més grans del país persa.

Des de dijous passat, el preu del barril de petroli Brent acumula una pujada de gairebé el 4 per cent, que s’eleva a gairebé el 40 per cent en el que va d’any, amb una revalorització de més de 20 dòlars el 2019.

tracking