SEGRE

CaixaBank guanya 533 milions, un 24% menys

Per l’absència d’extraordinaris

El president de CaixaBank, Jordi Gual (dreta), acompanyat pel conseller delegat, Gonzalo Cortázar.

CaixaBank guanya 533 milions, un 24% menysEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

CaixaBank ha obtingut un benefici de 533 milions d’euros en el primer trimestre de 2019, un 24,3% menys que en el mateix període de l’any anterior, a causa de l’absència d’ingressos extraordinaris, com els vinculats a la venda de Repsol. Si no es té en compte l’impacte d’aquests extraordinaris, el resultat de l’entitat bancària creixeria un 4,3 %, segons ha informat aquest dimarts CaixaBank a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El benefici de l’entitat s’ha basat en la millora dels ingressos del negoci bancari, que suposen el 96 % de les entrades de recursos.

D’altra banda, el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha demanat aquest dimarts "diàleg amb respecte al marc legal" per arribar "a un gran acord que sigui positiu per a Catalunya i Espanya", després de les eleccions generals del passat 28A. L’executiu de l’entitat ha abordat el debat sobre conflicte polític a Catalunya en la roda de premsa de presentació dels resultats del primer trimestre de 2019 i s’ha mostrat confiat en la possibilitat d’un acord.

"Fa falta diàleg amb respecte al marc legal. Per molt difícil que sembli s’ha d’arribar a un gran acord que sigui positiu per a Catalunya i Espanya", ha assegurat Gortázar. En aquesta línia, ha afirmat que confia en "la capacitat" de les persones implicades per buscar una solució al conflicte obert, "encara que sigui difícil".

tracking