SEGRE

SINDICATS MOBILITZACIONS

El 23,3% dels treballadors de Lleida es troben en situació de pobresa

CCOO i UGT insten a participar a l’1 de maig per lluitar contra la precarització laboral || Sota el lema “+drets, +igualtat, +cohesió. Primer les persones!”

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les organitzacions sindicals CCOO i UGT de les Terres de Lleida van denunciar ahir que la situació per a molts treballadors “segueix igual, o fins i tot pitjor, que l’any anterior”, de fet, segons un estudi elaborat per la Universitat de Lleida (UdL), el 23,3 per cent dels treballadors a Lleida són pobres.

Per aquest motiu, van fer una crida a la ciutadania a sortir al carrer amb motiu del Primer de maig i a participar a la manifestació convocada conjuntament per tots dos sindicats, aquest any sota el lema “+drets, +igualtat, +cohesió. Primer les persones!”

Els responsables d’UGT i CCOO van fer una crida, principalment a la classe treballadora, però també a la societat en general, a sortir al carrer i reivindicar els seus drets. “És inadmissible que a dia d’avui tinguem treballadors pobres”, van apuntar el secretari general d’UGT de les Terres de Lleida, José Luis Aguilà, i la secretària general de CCOO a Lleida, Cristina Rodríguez, en una roda de premsa conjunta.

Tots dos líders sindicals van reclamar en aquest sentit que el nou govern que surti de les eleccions generals d’aquest diumenge passat derogui finalment la reforma laboral, que al seu entendre ha estat ineficaç i ha aguditzat encara més la precarietat laboral i fins i tot ha provocat més inseguretat en l’àmbit del treball, amb més accidents. Així mateix, lluitaran per poder aconseguir un salari mínim de 1.000 euros mensuals, unes pensions dignes i unes retribucions justes.

La mobilització estrenarà itinerari sortint a les 12 del matí des de la plaça del Treball seguint per Prat de la Riba, plaça Ricard Viñes, avinguda de Balmes, Camp de Mart i finalitzarà a la plaça de Santa Cecília, en lloc de fer-ho a la rambla de Ferran tal com es feia tradicionalment en els últims anys. “Un nou circuit que passarà per davant de l’antic edifici de l’INSS, la futura seu del sindicat”, segons Aguilà. Al finalitzar la marxa, se celebrarà un vermut popular.

UGT de Lleida ha programat així mateix altres actes per tal de commemorar aquest Primer de maig.

El primer tindrà lloc avui dimarts, amb una assemblea de delegats per preparar la jornada de l’1 de maig.

Per la seua part, la mobilització convocada per la CGT també sortirà a les dotze del migdia de la plaça del Treball de Lleida i finalitzarà a la plaça Sant Joan on es realitzarà un acte polític amenitzat amb la música del cantautor Xavier Mayora.

Els responsables de CCOO i UGT de Lleida van presentar els actes del Primer de maig d’aquest any.

Els responsables de CCOO i UGT de Lleida van presentar els actes del Primer de maig d’aquest any.AMADO FORROLLA

tracking