SEGRE

HIPOTEQUES BALANÇ

La firma d'hipoteques es dispara a Lleida més d'un 48% al febrer

La província cancel·la pràcticament els mateixos préstecs que els que obre || El sector de l’habitatge mostra nous signes de recuperació després dels últims anys

Concentració de la Marea Pensionista de Lleida ahir.

Concentració de la Marea Pensionista de Lleida ahir.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nombre d’hipoteques constituïdes sobre habitatges inscrits a Lleida als registres de la propietat es va situar en 203 el mes de febrer passat, xifra un 48,1 per cent superior a la del mateix mes del 2018, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Mentrestant, en el conjunt dels dos primers mesos de l’any, es van constituir 386 hipoteques, la qual cosa suposa un augment del 16,9 per cent. D’altra banda, a Lleida es van cancel·lar un total de 212 hipoteques el segon mes de l’any, la qual cosa va representar un augment del 33,3%, mentre que en la suma del gener i el febrer van ser 337, un 6,1 per cent. És a dir, que al febrer, a la província es van tancar pràcticament tants crèdits per comprar immobles com els que es van firmar.

Els territoris amb més nombre d’hipoteques constituïdes sobre habitatges al febrer van ser Madrid (6.373), Catalunya (5.448) i Andalusia (5.179).

Una hipoteca mitjana es firma a un tipus d’interès del 2,62% i amb un termini d’uns 23 anys

Les taxes de variació anual més grans es van donar a Astúries (+55,6 per cent), Castella-la Manxa (+43,1 per cent) i la Rioja (+39,3 per cent). Entre els descensos, els més significatius van correspondre a les Balears (-19,3 per cent) i Navarra (-10,6 per cent).

El tipus d’interès mitjà per als préstecs hipotecaris sobre habitatges va assolir el mes de febrer passat el 2,62 per cent, davant del 2,65 per cent del mateix mes de 2018, amb un termini mitjà de 23 anys.

El tipus d’interès mitjà per als préstecs hipotecaris sobre habitatges en el conjunt de l’Estat va assolir el mes de febrer passat el 2,62%, davant del 2,65% del mateix mes de l’any passat, amb un termini mitjà de 23 anys.

Del total de les hipoteques sobre habitatges, el 58,2 per cent van ser de tipus variable, mentre que el 41,8% es van firmar a tipus fix.

El tipus d’interès mitjà a l’inici per a les hipoteques a tipus variable es va situar en el 2,37%, davant del 3,05% de les de tipus fix.

La hipoteca inversa, una via que podria tornar a emergir La comercialització de les hipoteques inverses, el préstec que el propietari d’un habitatge pot rebre del banc amb la garantia del seu immoble, ha estat residual, sobretot perquè la seua regulació va coincidir amb la bombolla immobiliària i amb un altre tipus d’inversions complexes com les preferents. El període en què més hipoteques inverses es van firmar va ser el corresponent a l’inici de la crisi, ja que el 2009 se’n van constituir 780 i el 2010, 485. Davant dels dubtes que estan plantejant el futur de la pensió pública i la concentració de l’estalvi en immobles, la hipoteca inversa torna a posar-se a sobre de la taula com una solució, sobretot per als jubilats, i només en els últims mesos s’han tancat operacions per valor de 15 milions d’euros.

tracking