SEGRE

AUTOMOCIÓ BALANÇ

La caiguda del dièsel llasta les matriculacions a Lleida

Les vendes de turismes a l’abril cauen un 4,66% || Els vehicles a gasoil representen ja només el 31% de les adquisicions

Les matriculacions a Lleida van caure a l’abril un 4,66%.

Les matriculacions a Lleida van caure a l’abril un 4,66%.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les matriculacions de turismes i totterrenys a la província de Lleida es van situar en 634 unitats durant el mes d’abril passat, la qual cosa suposa un descens del 4,66% en comparació amb el mateix mes de l’any anterior. En el conjunt dels quatre primers mesos de l’any la matriculacions van augmentar un 2,99%, fins a les 2.656 unitats.

Aquesta caiguda de vendes es veu agreujada fonamentalment per la caiguda de les matriculacions dels cotxes amb motoritzacions dièsel que han descendit només el mes passat un 27,37%, fins als 199 vehicles. Així, els turismes propulsats per motors a gasoil ja només representen a la província el 31,39% de les adquisicions mensuals.

Per altra banda, la resta de propulsions (a gas i elèctrics) van representar a l’abril l’11,83% del total de matriculacions, amb 75 vehicles, amb un augment del 56,25%.

A Catalunya, les matriculacions van caure a l’abril un 6,1% i en el conjunt de l’Estat van créixer un 2,6%.

D’altra banda, el preu de la gasolina d’automoció ha començat el mes de maig amb una nova pujada, de l’1,73%, que situa el preu mitjà del litre en 1,353 euros, mentre que el gasoil és un 1,21% més car que al final de la Setmana Santa, amb un preu mitjà d’1,257 euros el litre, segons dades del Butlletí Petroler de la Unió Europea (UE).

tracking