SEGRE

ECONOMIA BALANÇ

GlobaLleida ajuda a crear 112 firmes amb 200 llocs de feina

El 2018, amb una inversió inicial de més de 2 milions || Enguany garanteix la continuïtat de 12 empreses que anaven a tancar

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ens de promoció econòmica GlobaLleida va oferir 1.250 assessoraments i va ajudar en la creació de 112 noves empreses el 2018, que van generar 200 llocs de treball directes i van suposar una inversió inicial de més de 2 milions, segons es va informar ahir a la reunió del comitè executiu i el consell general de l’organisme. Així mateix, en els quatre primers mesos d’aquest any, en el marc del programa Reempresa, s’han aconseguit 12 casos d’èxit (garantir la continuïtat d’empreses que tancaran posant-les en contacte amb emprenedors que vulguin quedar-se-les) i 38 l’any passat, amb què es van aconseguir mantenir 73 llocs de treball amb una inversió induïda de 681.260 euros.

El president de GlobaLleida, Ramon Roca, va destacar que entre els mesos de gener i abril han organitzat rondes de finançament amb l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) i l’Institut Català de Finances (ICF) en què van participar 22 empreses. D’aquestes, 10 van presentar els seus projectes empresarials i van sol·licitar un suport financer global d’1,08 milions sobre una inversió d’1,6. Per la seua part, Oriol Oró, conseller delegat de GlobaLleida, va indicar que l’oficina d’atracció d’inversions Invest in Lleida ja ha iniciat contactes amb diverses empreses de diferents àmbits, però no va revelar noms per qüestions de confidencialitat. En aquest sentit, el tinent d’alcalde Rafael Peris va assegurar que aquestes gestions donaran fruits més endavant i va valorar la col·laboració de les institucions territorials per a la generació d’activitat econòmica. Oró va recordar també la presentació de la marca conjunta d’oli verge extra prèmium Suo Tempore i va incidir en el fet que continuaran promocionant el sector oleícola. A més, va dir que treballaran amb el sector del turisme actiu per a la promoció del territori en països del nord d’Europa per atreure turisme sènior.

El comitè executiu i el consell general de GlobaLleida.

El comitè executiu i el consell general de GlobaLleida.ITMAR FABREGAT

tracking