SEGRE

CaixaBank i sindicats assoleixen un preacord sobre l'ERO de 2.157 empleats

El nou pacte descarta les sortides forçoses

La seu de Caixabank a Barcelona.

CaixaBank i sindicats assoleixen un preacord sobre l'ERO de 2.157 empleatsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de quatre mesos de negociacions, la direcció i els sindicats de CaixaBank han assolit aquesta matinada un preacord sobre l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que ha presentat l’entitat bancària per a 2.157 empleats. El preacord, al qual les dos parts han arribat cap a les 03.40 hores de la matinada, recull gran part de les demandes plantejades pels sindicats, com un increment de les primes per extincions i per mobilitat forçosa, segons han informat fonts sindicals i han confirmat fonts d’aquesta entitat financera. Empresa i sindicats tornaran a reunir-se avui per intentar ratificar l’acord, que descarta les sortides forçoses.

Segons han explicat a Efe fonts sindicals, a les persones nascudes abans de 1961 i fins 1965 que acceptin apuntar-se a l’ERO -el denominat col·lectiu A-, és a dir, als qui tenen 54 o més anys, se’ls abonarà el 57 % del seu salari regulador fins els 63 anys, així com el corresponent conveni de la Seguretat Social fins aquesta edat, i una prima d’entre 18.000 euros i 28.000 euros.

Als nascuts el 1966 i 1967, que tenen 52 o 53 anys, s’abonarà aquest mateix percentatge del salari durant vuit anualitats i se’ls pagarà el conveni especial de la Seguretat Social fins els 63 anys, mentre rebran una prima de 38.000 euros.

Per la seua part, els voluntaris inclosos en el col·lectiu C, és a dir, els menors de 52 anys que acceptin rescindir la seua relació laboral amb CaixaBank, rebran una indemnització de 45 dies per any treballat amb un mínim de 36 mesos i un màxim de 42, així com un prima d’entre 13.000 i 23.000.

A falta de conèixer altres condicions del preacord, encara no divulgades, el consens entre ambdues parts posa fi a un dels principals expedients de regulació d’ocupació actius a Espanya actualment.

El passat 27 de setembre, en presentar el seu pla estratègic a Londres, CaixaBank va anunciar un ERO per reduir en tres anys 821 oficines urbanes, el 18% de la xarxa, i llavors ja es va dir que aquest ajustament implicaria també una retallada de plantilla.

tracking