SEGRE

LABORAL NEGOCIACIÓ

Acord a CaixaBank que afectarà 2.023 empleats

L’entitat admet que l’ERO costarà un total de 890 milions d’euros || CCOO es despenja i titlla el pacte de “purga” la plantilla

Concentració contra l’ERO de CaixaBank a Lleida, a l’abril.

Concentració contra l’ERO de CaixaBank a Lleida, a l’abril.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

CaixaBank i els sindicats SECB, UGT, SIB, FEC i CIC, que representen el 58,5% de la plantilla, van rubricar ahir al migdia l’acord per a l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que havia plantejat la direcció de l’entitat i l’esborrany del qual s’havia tancat a altes hores de la matinada. El pacte a què s’ha arribat preveu que 2.023 treballadors es vegin afectats per l’ERO, davant els 2.157 previstos inicialment per CaixaBank. En canvi, CCOO, que representa més del 40% dels empleats del banc, es va negar a subscriure l’acord a l’entendre que constitueix una “purga” contra la plantilla. En aquest sentit, el principal escull perquè el sindicat majoritari a CaixaBank s’afegís al pacte va ser la qüestió de la mobilitat geogràfica. “No podem acceptar una mobilitat forçosa de 75 quilòmetres”, va afirmar Ricard Ruiz, secretari general de Comissions Obreres a CaixaBank.

Per la seua banda, la resta de sindicats van emetre un comunicat en el qual van subratllar que “de l’ERO inicialment previst a l’acord finalment assolit, la diferència ha estat sideral”. D’altra banda, l’entitat presidida per Jordi Gual va reconèixer que l’ERO suposarà un càrrec de 890 milions d’euros als comptes del segon trimestre d’aquest any.

Primer contacte del Santader per reduir plantilla

Representants del Banc Santader i els sindicats es van reunir ahir en la que va ser una primera presa de contacte de cara a l’ERO que pretén portar a terme l’entitat liderada per Ana Botín a fi d’eliminar les duplicitats derivades de la integració del Banc Popular.

tracking