SEGRE

Victòria de la Pimec a les eleccions a la Cambra de Comerç

Els quatre vocals que nomenen les empreses que més diners aporten poden ser decisius per a l'elecció del president

Saltó i la majoria de membres de la seua llista es van congregar ahir a la nit a la seu de la penya El Sogall.

Saltó i la majoria de membres de la seua llista es van congregar ahir a la nit a la seu de la penya El Sogall.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els resultats de les eleccions a la Cambra de Comerç de Lleida han estat més ajustats del que es preveia. Segons fonts empresarials, dels 28 vocals del ple que estaven en joc, 15 han estat per a la Pimec, 7 per a la Coell, 3 per a empreses sense llista però associades a la Coell i tres més per a la Fecom. Es dóna la circumstància que la Fecom també està associada a la Coell i va pactar amb la Pimec el repartiment de les cadires de Comerç, però aquest acord no inclou l'elecció del president. Ara, les empreses que més diners aportin elegiran 4 vocals més que resultaran decisius. Els 32 vocals escollits triaran en una votació els 4 representants de la patronal, completant el ple que haurà d'elegir el nou president.

Les votacions a la cambra van acabar ahir a la tarda amb una participació de només vuit-cents empresaris en l’estrena de la votació electrònica. Tanmateix, passada la mitjanit encara no hi havia resultats, ja que tot el sistema electoral està centralitzat a Barcelona i la junta electoral no havia remès l’acta de l’escrutini als responsables de la institució a Lleida. El president de la Pimec a Lleida, Jaume Saltó, es perfilava com a favorit.

El nou president de la institució rellevarà Joan Simó, que ha ocupat el càrrec des del 1991.

tracking