SEGRE

Quins són els serveis pitjor valorats pels consumidors?

Una torre elèctrica.

Quins són els serveis pitjor valorats pels consumidors?EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’electricitat va ser el servei pitjor valorat pels espanyols al panell de llars de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) publicat aquest divendres, ja que gairebé un de cada cinc afirma estar insatisfet i el 90 % pensa que l’electricitat és cara i el 48 % que falta claredat a les factures.

El preu dels serveis és el principal motiu de queixa dels espanyols en tots els serveis, especialment del gas natural (84,7 %), la telefonia mòbil (75,8 %) i la telefonia fixa (73,5 %).

Els altres dos serveis més mal valorats són la banda ampla fixa, amb el 17,9 % dels usuaris res|gens satisfets, i la telefonia fixa, amb un 15,2 %.

La televisió de pagament va assolir el 14,5 % de descontentament, el gas natural, un 14,2 %; la telefonia mòbil un 9,6 % i l’internet mòbil un 9,4 %. En el cas de la banda ampla fixa, el principal problema és la falta de qualitat del servei, segons el 52 % dels espanyols, i és el servei que ha rebut queixes d’un percentatge d’usuaris més gran (17,9 %, dos punts i mig més que el mateix quadrimestre de l’any passat).

El principal motiu dels espanyols per presentar una reclamació acostuma a ser un error de la facturació, però en el cas de la banda ampla es veu superat per problemes en el servei, com poden ser interrupcions del mateix.

En l’altre costat, l’internet mòbil i la telefonia mòbil són els serveis que tenen una millor valoració, amb una satisfacció entorn del 60 % en ambdós casos.

El panell de llars de la CNMC s’elabora amb caràcter semestral i en aquesta última edició ha inclòs 4.987 llars i 9.194 individus.

tracking