SEGRE

La demarcació de Lleida, amb la inflació més alta de l'Estat

L'IPC se situa en el 2,1% interanual

Imatge d'arxiu de l'Eix Comercial de Lleida.

Tecnòleg i fan de les promocions, així és el comprador catalàSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Índex de Preus de Consum (IPC) a la demarcació de Lleida va pujar l'1,2% a l'abril en comparació amb el mes anterior, segons les dades publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En relació amb l'abril del 2018, Lleida registra la inflació interanual més alta de tot l'Estat espanyol, només igualada per Navarra i Àvila, situant-se en el 2,1%, cinc dècimes més que el març.

Els preus de la roba i el calçat han pujat un 10,1% a Lleida aquest abril en comparació amb el mes anterior, mentre que el transport ha incrementat un 1,4% i els mobles o els articles de la llar un 0,9%. En la comparació anual, entre l'abril d'aquest 2019 i el del 2018, els majors increments s'han vist en restaurants i hotels (3,6%), transport (3,2%) o habitatge, aigua i electricitat (2,4%).

En el conjunt de Catalunya, els preus van augmentar un punt a l'abril en comparació amb el març i la taxa interanual va pujar tres dècimes, fins l'1,7%.

En tot l'Estat espanyol, la inflació també va pujar un punt mensual, mentre que la taxa interanual va registrar un increment de dos dècimes, fins l'1,5%.

tracking